Live

Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea are loc astăzi în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Tradiţionala procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va avea loc, duminică, în Bucureşti.

Procesiunea va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu) şi va fi condusă de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, informează Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

Procesiunea şi Sfânta Liturghie vor fi transmise în direct de Angelus TV.

Relicva

Relicva Sf. Ioan Paul al II-lea constă într-o bucăţică de pânză cu câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscop emerit de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu şi Pictor C. Stahi la iniţiativa Nunţiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în ţara noastră în anul 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

Papa Ioan Paul al 2-lea salută bucureștenii din fața Catedralei sf Iosif cu ocazia vizitei din 1999. Foto: Profimedia

Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begic.

Născut Karol Józef Wojtyła, acesta a ocupat tronul papal sub denumirea Ioan Paul al 2-lea, din 1978 și până la moartea sa în 2005, devenind al 264-lea papă al Bisericii Catolice. Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în data de 1 mai 2011 în Piața "Sf. Petru" din Roma.

Slujba de beatificare a fost prezidată de papa Benedict al XVI-lea. Trecerea sa în rândul sfinților a fost oficiată de papa Francisc în data de 27 aprilie 2014.

Citește și

O mamă a impresionat pelerinii, la Sf Parascheva: „Strâng sticle, să poată merge copilul meu la școală, să nu fie ca mine, cu 4 clase!”


Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fratele unui membru al Clanului sportivilor și alte 2 persoane, cercetați pentru furt de haine. Imagini de pe camerele de supraveghere

Nicușor Dan, despre referendum simultan cu prezidențialele: „Guvernul poate da o reglementare specială.” Cât costă consultarea populară

Ciolacu, despre referendumurile lui Nicușor Dan: Ar fi putut întreba mai simplu: desfiinţăm primăriile de sector sau nu le desfiinţăm?

Termoenergetica începe probele la cald pentru furnizarea de căldură în București, în weekend. ANM a anunțat temperaturi aproape de 0°C

Partenerii noștri