Live

Polițista de frontieră din Vama Petea, care ascundea mita la sutien și nota "încasările" într-o agendă, și-a aflat pedeapsa finală

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Polițista de frontieră din Vama Petea, acuzată că a luat mii de euro șpagă ca să-i scape pe oameni de carantină/izolare în pandemie, și-a aflat pedeapsa finală. Curtea de Apel Oradea i-a admis acordul de recunoaștere a vinei, astfel că femeia a fost condamnată la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals intelectual și informatic și luare de mită. Totodată, scrie Bihon.ro, magistrații au decis să-i confiște echivalentul a 30.000 de euro - bani cash, dar și contravaloarea unor terenuri dobândite în 2019. Polițista, spun procurorii, ascundea mita primită în sutien, iar acasă avea o agendă în care își nota "încasările" zilnice.

Femeia a fost prinsă în flagrant în Vama Petea, pe 24 august 2021. Fără nicio reținere și fără să știe că stă de vorbă cu investigatori sub acoperire, le-a cerut acestora 200 de euro mită pentru a le permite să intre în ţară fără a fi supuşi măsurilor de carantinare, în lipsa unui vaccin sau a unui test PCR valabil.

La percheziția corporală, oamenii legii au găsit asupra ei 350 de euro și 100 de lire sterline, "încasați" în nici 4 ore, arată datele de la dosar. Acasă la polițista de frontieră, anchetatorii au descoperit și o agendă cu 47 de file, în care femeia își nota "încasările" zilnice din șpaga primită în perioada august 2018 - august 2021.

Polițista de frontieră a mai fost acuzată și că, tot în august 2021, i-ar fi dat buletinul său, al soțului ei și pe cele ale altor opt persoane – documente primite prin whatsapp – unui funcționar de la Centrul de Vaccinare Petea, pentru a le fi generate adeverinţa de vaccinare şi certificatul de vaccinare COVID-19.

Femeia a fost arestată pe 24 septembrie 2021, iar de la sfârșitul lunii octombrie până în ianuarie 2022 a fost plasată în arest la domiciliu. Ulterior, în primăvara acestui an, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii din Satu Mare, respins însă de prima instanță pe motiv că pedeapsa propusă ar fi "nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracțiunilor", scrie sursa citată.

Marți, Curtea de Apel Oradea i-a admis acordul de recunoaștere a vinovăției și a dispus condamnarea fostei polițiste de frontieră la doi ani și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals intelectual și informatic și luare de mită. Judecătorii au decis să îi confiște banii primiți ca șpagă în ziua flagrantului (100 lire sterline, 150 euro, 25 lei şi 200 euro), 11.500 de euro descoperiți la domiciliul femeii, dar și 92.000 de lei, contravaloarea unor terenuri cumpărate de aceasta în 2019.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru medici și o asistentă din Timișoara au recunoscut că au luat mită. Pe lângă bani, ar fi primit miere și bulion

Kelemen Hunor: Arătarea cu cătuşe a primarului din Târgu Mureş „transmite un mesaj pe care nu îl putem accepta”

Al doilea bogătaș al Indiei, inculpat în SUA pentru fraudă și o mită de 250 de milioane de dolari

Un șofer de TIR beat a încercat să scape de dosar penal cu mită. Cât a oferit polițiștilor

Partenerii noștri