Live

Galerie Foto Pericole pentru copii în parcuri de distracție din Vama Veche. ANPC a închis temporar și amendat două

Data actualizării: Data publicării:
Probleme constatate în parcuri de distracție din Vama Veche. Foto- Sebastian Hotca:Facebook

Foarte mare atenție la parcurile de distracție, în această perioadă, mai ales pentru că este vorba despre copii, care nu trebuie să fie expuși pericolelor, în cazul în care diverse improvizații îi pot pune în pericol. Două parcuri de distracții din Vama Veche au fost oprite temporar de la funcționare de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), ca urmare a controlului desfășurat pentru monitorizarea pieței în zona litoralului Mării Negre, relatează Agerpres.

„ANPC a desfăşurat, în cadrul Comandamentului Litoral 2024 - structură special creată de instituţie pentru monitorizarea pieţei în zona de vacanţă de pe malul Mării Negre - împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial ISCIR şi ai Primăriei comunei Limanu, judeţul Constanţa, o serie de acţiuni de control care au vizat locaţii de agrement din zona localităţii. Au fost sancţionaţi doi operatori economici, Popescu Business Family SRL şi Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcţionarea parcurilor de distracţii”, informează ANPC.

Amenzi de 10.000 de lei

Cei doi operatori au primit amezi de 10.000 de lei și interzicerea de a utiliza aparatele până la remedierea problemelor. Totodată, comisarii ANPC au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor.

Potrivit sursei citate, abaterile identificate de la legislaţia în vigoare au vizat:

lipsa autorizării pentru echipamentele de agrement,

folosirea unor echipamente de agrement fără revizii ISCIR (pentru funcţionare şi siguranţă), fapt care pune în pericol sănătatea sau viaţa utilizatorilor,

  • folosirea unor echipamente de agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată,
  • plasă elastică ruptă, pentru trambuline şi cu rugină pe elemente de siguranţă,
  • uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranţa consumatorilor.

„Evitaţi instalaţiile improvizate”

Totodată, comisarii ANPC au descoperit și că unele echipamente au fost modificate fără autorizație, lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire şi a avertizărilor cu privire la potenţialele pericole în timpul utilizării aparatelor şi lipsa împământării în cazul unor echipamente electrice, acest lucru putând pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorilor, potrivit Agerpres.

„A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracţii neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizaţii şi aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză. Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificaţi informaţiile afişate de prestator, precum şi starea aparatelor şi să nu le folosiţi dacă observaţi improvizaţii, deteriorări sau funcţionare anevoioasă.

Evitaţi instalaţiile improvizate, pentru a nu vă pune viaţa în pericol! Litoralul românesc dispune de parcuri de distracţii autorizate, verificate şi sigure pentru consumatori, iar autorităţile statului monitorizează permanent funcţionarea în siguranţă şi conform exigenţelor legale a spaţiilor de acest fel”, a transmis Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC, în comunicatul citat.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Aproape de tragedie. O mașină condusă de o femeie, în care se aflau și doi copii, aproape să cadă în lacul barajului Firiza

UNICEF: Unul din cinci copii trăiește în zone afectate de conflicte. Director: „Trebuie să facem mai mult pentru a schimba situația”

Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România

Zeci de copii la spital, după ce s-au jucat cu petarde și artificii. Medicii trag un semnal de alarmă: „Rămân cu sechele pe viață”

Partenerii noștri