Live

Pastila cu potențial letal care era vândută de rețeaua ”Dana Marijuana” pe Litoral. În Olanda este produsă special pentru copii

Data actualizării: Data publicării:
Pastilele de ecstasy ”Super Mario”, distribuite pe Litoral. Foto- Cătălin Țone/Facebook

Traficanții se folosesc de notoritatea personajului „Super Mario”. Expertul antidrog Cătălin Țone atrage atenția asupra acestui nou pericol care îi paște pe copii. Pastila de ecstasy „Super Mario”, cu o concentrație mare de substanță activă, era vândută și pe Litoralul românesc de rețeaua „Dana Marijuana”.

”Traficanții de droguri olandezi produc pastila de ecstasy „Super Mario”, special pentru copii, deoarece se folosește de notorietatea personajului principal din jocul video Nintendo.

Această pastilă are un potențial letal, fiind foarte concentrată”, scrie expertul antidrog, pe pagina sa de Facebook.

Doza de MDMA este de patru ori mai mare decât cea din ecstasy

În urmă cu doi ani, autoritățile belgiene au intrat în alertă după ce, la festivalul de muzică “Extrema Outdoor”, organizat în localitatea Houthalen-Helchteren, din provincia Limburg, au capturat o pastilă de ecstasy “Super Mario” care conținea o doză de 300 mg de MDMA (substanță activă).

”Aceasta este de patru ori mai mare decât cantitatea de MDMA conținută în pastilele de ecstasy, vândute în mod uzual”, spune expertul antidrog.

Pastilele de ecstasy care conțin doze de MDMA care depășesc 125 mg/ comprimat au potențial letal pentru consumatori, în special pentru minori.

La perchezițiile efectuate în operațiunea “Doamna Dana” au fost capturate 3 tipuri de comprimate cu logoul “Super Mario”, având culorile albastru deschis, roz și portocaliu, mai scrie expertul.

Dana Elena Coteanu, cunoscută ca „Dana Marijuana”, a fost oprită în trafic, zilele trecute, iar la control s-au descoperit droguri în mașina sa. Anchetatorii au descins și la containerul din Vama Veche în care cântăreața locuia și au descoperit și acolo droguri.

Artista a fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru trafic și deținere de droguri.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul lui Bill Gates privind schimbările climatice: Copiii vor suferi cele mai extreme și ireversibile forme de malnutriție

Coreea de Nord a lansat o amplă campanie de vaccinare, după patru ani în care și-a lăsat copiii expuși la boli mortale

Cum arată sistemul revoluționar de transport care promite viteze de 700 km/h. Primul test a fost efectuat cu succes

Studiu: Copiii care folosesc creme hidratante și loțiuni de plajă sunt expuși la niveluri mari de ftalați care le perturbă hormonii

Partenerii noștri