Live

Traseul lui Moș Crăciun, în timp real. A trecut prin România

Data actualizării: Data publicării:

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunţat că va monitoriza şi în acest an călătoria pe care Moş Crăciun o va face în jurul lumii în noaptea de Ajun, tradiţie de peste şase decenii care nu va fi afectată de faptul că în SUA administraţiile federale sunt blocate parţial, transmite News.ro.

Foto: Shutterstock

ACTUALIZARE. Moș Crăciun a trecut prin România.


NORAD va continua tradiţia sa de 63 de ani de monitorizare a călătoriei lui Moş Crăciun în 24 decembrie. Personalul militar care se ocupă de NORAD Track Santa este susţinut de aproximativ 1.500 de voluntari care fac programul posibil în fiecare an”, se arată pe contul de Twitter al NORAD.

Potrivit New York Post, bugetul Departamentului Apărării a fost aprobat de Congres în septembrie, ceea ce înseamnă că armata americană nu este afectată de shutdown.

 Statele Unite ale Americii se află, de sâmbătă dimineaţă, într-o perioadă de „shutdown”, blocare parţială a administraţiilor federale, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casa Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic.

NORAD se ocupă în mod normal cu monitorizarea traficului aerospaţial pentru a descoperi eventuale pericole pentru omenire. Dar, de Crăciun, în fiecare an, se concentrează pe urmărirea unei personalităţi care reprezintă opusul oricărei ameninţări - Moş Crăciun.

Cum a început urmărirea lui Moș Crăciun

Este o tradiţie care datează din anul 1955. Urmărirea lui Moș Crăciun a început din greşeală. O reclamă la Santa's Toyland din magazinul Sears a fost publicată cu un număr de telefon la care Moş Crăciun putea fi sunat. Numărul respectiv aparţinea colonelului Harry Shoup, care a primit primul apel de la un băiat. Aşa a început tradiţia de urmărire a Moşului.

Acum, în fiecare an, mii de voluntari răspund apelurilor şi e-mail-urilor trimise de copii şi adulţi din întreaga lume. În 2007, Google a fost partener al Norad în urmărirea lui Moş Crăciun.

Moş Crăciun va călători 510.000.000 de kilometri, în ziua de Ajun, la o viteză fabuloasă de 10.703.437,5 km/h. Presupunând că în fiecare gospodărie există trei copii, Moşul ar trebui să facă 233.000.000 de opriri.

El trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut şi, în urma efortului, va fi consumat aproximativ 71.764.000.000 de calorii.

Prima oprire a lui Moş Crăciun va fi Republica Kiribati, 32 de atoli din Oceanul Pacific, înainte de a face înconjurul lumii.

„Ţineţi minte, traseul lui Moş Crăciun poate fi afectat de vreme, aşadar este imprevizibil”, este un avertisment publicat pe site-ul Norad. „Aparent, el ajunge doar când copiii dorm”.

În România, Moş Crăciun va ajunge, ca în fiecare an, în intervalul 22.00-23.00. Traseul poate fi urmărit pe noradsanta.org.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre metoda la care apelează părinții înainte de Crăciun

Sărbători sau pedeapsă: Un sfert din părinții din SUA își disciplinează copiii amenințându-i cu Moș Crăciun

Un preot a făcut zeci de copii să plângă: Le-a spus că Moș Crăciun nu există

Copiii nevoiași îl așteaptă pe Moș Crăciun. 10.000 dintre ei vor primi cadouri, și anul acesta, cu ajutorul unui preot din Iași

Partenerii noștri