Live

Foto Mobilizare pentru viitura de pe Dunăre: Sunt făcute diguri provizorii, peste 400 de saci vor fi așezați pe brațul Borcea

Data publicării:
Digurile sunt ridicate până la cotele prognozate ale Dunării, de 9500 mc/s. Foto: Facebook/Apele Române

Un ciclon va lovi puternic țara noastră în acest weekend, iar momentul coincide cu viitura anunțată pe Dunăre. Autoritățile au anunțat că se continuă intervenţiile în zonele vulnerabile, fiind realizate diguri provizorii pentru a stopa apa în cazul unei breşe. Acestea sunt ridicate până la cotele prognozate ale Dunării, de 9500 mc/s. Peste 400 de saci vor fi amplasaţi pe braţul Borcea.

„Intervenim cu forţele proprii în zonele vulnerabile! Apele Române Buzău-Ialomita prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călăraşi continuă construirea unor diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de apărare existentă, menite să stopeze pătrunderea apelor în cazul apariţiei unor breşe”, a transmis, sâmbătă, Administraţia Naţională Apele Române, potrivit News.ro. 

Instituţia precizează că pe o lungime de 350 metri, în zona Baital, pe braţul Borcea, pe malul drept al Dunării, vor fi montaţi în aceste zile peste 400 de saci. De asemenea, în zona Ciocăneşti- Călăraşi, pe o lungime de 150 de metri, au fost montaţi deja 180 de saci.

„Digurile vor fi ridicate până la cotele prognozate, de 9500 mc/s. Dacă situaţia o va impune, linia de apărare se va supraînălţa cu încă un rând de saci, formaţiile noastre fiind în teren şi monitorizând strict situaţia”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit specialiştilor, debitele Dunării sunt astăzi de 7300 mc/s şi vor fi în creştere în următoarele zile ajungând până la 8000 mc/s.

„Având în vedere avertizările hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pe anumite secţiuni, în aval de Turnu Măgurele, debitele Dunării pot ajunge până la 9200-9500 mc/s”, au mai transmis specialiştii.

Meteorologii anunță în continuare ploi în întreaga ţară, până luni. În unele zone va fi cod portocaliu, cu cantităţi însemnate de apă care vor cădea într-un interval scurt de timp.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini din capitala Croației, unde furtuna care se îndreaptă spre România face ravagii

Fechet, despre ciclonul din weekend: Suntem precauți mai ales cu ce se întâmplă în Vaslui și Galați. Solul e suprasaturat de apă

Fechet, despre pericolul inundațiilor: 200 de baraje de importanță deosebită sunt autorizate. Alte 1.800 sunt de importanță mai mică

VIDEO. Momentul în care un reporter salvează o femeie blocată cu mașina în apele care au inundat Atlanta

Partenerii noștri