Live

Misterul sunetelor ciudate auzite la bordul navei spațiale Starliner a fost deslușit. La ce concluzie a ajuns NASA

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

NASA a dezlegat misterul zgomotelor ciudate auzite la bordul navei spațiale Starliner a Boeing andocată pe Stația Spațială Internațională. Sunetele ciudate s-au oprit, au transmis cercetătorii din programul pentru zbor comercial de la NASA, într-un mesaj postat pe rețeaua X.

„Sunetul intermitent de la un difuzor al navei spațiale Starliner de la Boeing, auzit de astronautul NASA Butch Wilmore la bordul Stației Spațiale Internaționale, a încetat”, arată postarea pe X.

Sursa citată mai spune că ceea ce s-a auzit la difuzor a fost rezultatul unei configurații audio între stația spațială și Starliner. Sistemul audio al stației spațiale este complex și permite interconectarea mai multor nave spațiale și module, fapt pentru care este un fenomen obișnuit să apară zgomote.

„Echipajul este rugat să contacteze centrul de control atunci când aude sunete provenind din sistemul de comunicații. Feedback-ul difuzorului raportat de Wilmore nu a avut niciun impact tehnic asupra echipajului, Starliner sau operațiunilor stației, inclusiv andocarea fără echipaj a capsulei Starliner de la stație, care nu va avea loc mai devreme de vineri, 6 septembrie”, mai arată mesajul cercetătorilor din programul pentru zbor comercial de la NASA.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată viața pe Stația Spațială Internațională: „Am avut o pereche de pantaloni timp de trei luni”

Noi dovezi contrazic o teorie controversată despre Insula Paștelui. Ce au descoperit cercetătorii

Un asteroid de mărimea unui zgârie-nori, „potențial periculos”, se apropie de Pământ. Va ajunge marți la cea mai mică distanță

Rusia a lansat capsula Soiuz MS-26 către Staţia Spaţială Internaţională. Când se vor întoarce astronauții înapoi pe Pământ

Partenerii noștri