Medic, despre vacanța de o lună a copiilor: Nu este o vacanță de mers încolo și încoace. Este de stat în casă
Vacanța de o lună care se apropie pentru cei mai mulți dintre elevi este o perioadă de ”stat cât mai mult în casă”, spune Simin Florescu, managerul interimar al Spitalului "Victor Babeş" din Capitală. Asta în contextul în care mai mult de jumătate dintre cei care s-au îmbolnăvit au luat virusul după ce au plecat în concediu. Managerul unității medicale a atras atenția că respectarea regulilor impuse de autorități este vitală pentru a limita răspândirea virusului Sars-Cov-2.
Tramvaiele din Timișoara s-au transformat în cabinete medicale pe roți
„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele
Numărul profesorilor pensionari la catedră, în creștere în ultimii ani
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Scandal în Gorj, după ce un primar a suspendat transportul elevilor cu microbuzele școlare
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
„Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, duminică, la Digi 24.
Aceasta a precizat că mulţi dintre pacienţii care ajung la spital se infectează în concediu.
„Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii. În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii, e un sentiment foarte normal, dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi”, a mai spus Florescu.
Întrebată dacă medicii au nevoie de o carantină naţională pentru a gestiona cazurile, ea a răspuns că acest lucru este posibil, având în vedere situația actuală.
„Posibil, la cum merg lucrurile. Din păcate, mulţi din concetăţenii noştri aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de acest lockdown, acolo este problema. Dacă vor continua aceste întruniri pe care le vedem tot timpul în acest locuri: cluburi restaurante, petreceri ilegale... da. Dacă s-ar respecta regulile impuse, nu s-ar ajunge la lockdown” , a mai adăugat medicul.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News