Live

ÎPS Teodosie, o nouă declarație controversată: O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Acoperiţi-vă cu ceva

Data publicării:
IPS Teodosie. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a precizat că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască. „Acoperiţi-vă cu ceva capul”, a spus el într-o emisiune la radio, potrivit News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de o femeie căsătorită, miercuri, la emisiunea de la Radio Dobrogea, cum să procedeze în cazul în care doreşte să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, iar familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Nu e prima afirmație controversată pe care ÎPS Teodosie o face la adresa femeilor. El a mai spus și că femeia se face vinovată de păcat și că, „dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie.

Într-o altă emisiune, întrebat dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată, el a răspuns: „Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ÎPS Teodosie spune că părinții nu ar trebui să le pună cercei fiicelor lor. „Nu s-ar cuveni”

ÎPS Teodosie spune că sfințirea mașinii este „un obicei creștinesc”

Procurorul ar fi decis doar să monitorizeze telefonul „Șacalului” după prima crimă. Polițiștii spun că nu au greșit cu nimic

ÎPS Teodosie s-a prezentat la Curtea de Apel Constanța în dosarul de cumpărare de influenţă. Înregistrările din anchetă au dispărut

Partenerii noștri