Live

Video Incendiu în Spitalul Penitenciar Poarta Albă din Constanța, după ce un pacient și-a dat foc

Data actualizării: Data publicării:
Foto Arhivă: Inquam Photos / George Călin

Un incendiu violent a izbucnit, marți, în Spitalul Penitenciar Poarta Albă, din Constanța, după ce un pacient și-a dat foc, potrivit News.ro. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție și au evacuat 34 de persoane.

ACTUALIZARE 15:45. Focul a fost provocat de un bărbat în vârstă de 62 de ani, după ce a ars o saltea în camera unde se afla. 

„La data de 10 septembrie, în jurul orei 13.10, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană, din incinta unui penitenciar, ar fi dat foc unei saltele de pat, în camera în care acesta se afla. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constat că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 62 de ani, care a primit îngrijiri medicale la faţa locului, fără ca acesta să fi suferit arsuri”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Poliției Județene, din Constanţa. 

Polițiștii cercetează împrejurările care au dus la producerea incidentului și i-au deschis bărbatului dosar penal pentru infracţiunea de distrugere.

ȘTIREA INIȚIALĂ. „Din primele informaţii, este vorba despre o victimă care s-a autoincendiat. Incendiul a fost lichidat la 13:32. Se procedează la ventilarea spaţiilor. Au fost evacuate 34 de persoane, relocate în curtea de plimbare”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (ISU), din Dobrogea.

La fața locului au sosit cinci echipaje SMURD, şase maşini de stingere, o autospecială pentru transport victime multiple și două autoscări. La ora 13:16 a fost instaurat Planul Roșu, aplicat atunci când există pericol de accidente colective, dezastre majore, cu riscul unui număr mare de victime. Incendiul a fost stins în 15 minute. 

 

Editor : Andreea Stanciu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

77 de tone de detergent contrafăcut au fost reţinute de inspectorii vamali din Constanța

Șeful Camerei Deputaților vrea filtre chiar la intrarea în Parlament, după incendiul provocat de un bărbat care a aruncat cu benzină

VIDEO Explozie puternică pe acoperişul unei clădiri cu zece etaje din Paris. Momentul deflagrației

Partenerii noștri