Video Imagini uluitoare dintr-un palat recuperat de Primăria Timișoara de la interlopi: Uși blindate și mobilier aurit de sute de mii de euro
Imagini incredibile surprinse într-o clădire istorică din Timișoara, deținută fraudulos zeci de ani de clanul interlop Cîrpaci și recuperată acum de Primărie. Mobilier aurit, candelabre de peste o sută de mii de euro și pardoseală din granit de sute de mii de euro. Bărbatul care a cumpărat casa de la interlopi spune că vrea să recupereze acum de la Primărie toți banii investiți în clădire: 1.2 milioane de euro. Imaginile din interiorul palatului au fost făcute publice de jurnaliștii de la Adevărul.
35 de ani de la Revoluție: Balconul Operei din Timișoara s-a umplut de oameni
Zile de doliu la Timișoara în amintirea eroilor căzuți în Revoluția din 1989. Mărturiile revoluționarilor
Tramvaiele din Timișoara s-au transformat în cabinete medicale pe roți
Bătaie între cinci bărbați în fața unui club din Timișoara. De la ce ar fi pornit conflictul
Prețuri piperate în târgurile de Crăciun. Cât costă un langoș Dubai sau șoriciul și jumările de România
Bebeluși transferați de urgență, după ce tavanul s-a prăbușit la Maternitatea Odobescu din Timișoara
Iarnă fără contracte de deszăpezire, din dorința primarilor de a face economie
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Palatul din centrul Timișoarei, recuperat luna trecută de Primărie, a fost legat de clanul Cârpaci. Membrii clanului sunt acuzați că au reușit prin metode ilegale să dețină zeci de clădiri de patrimoniu din oraș. Mai exact, această clădire a aparținut unei familii din Arad, iar în 1950 a fost naționalizată de comuniști. Însă, din cauza unor erori produse la acea vreme, statul român nu a fost trecut drept proprietar al clădirii.
Imediat după Revoluție, Ionelaș Cârpaci a falsificat o procură prin care vechii proprietari aveau de gând să vândă clădirea. Au avut loc mai multe vânzări succesive. 6 ani mai târziu era cercetat pentru mai multe escrocherii imobiliare. Drept urmare, ca să scape de probleme, acesta a convins, în schimbul unei sume de bani, foștii proprietari să renunțe la pretenții asupra clădirii și a vândut palatul lui Momiță Bona. Fostul proprietar susține că din 1996 și până acum a investit în casă peste 1,2 milioane de euro.
„Granitul ăsta, 200 de mii de euro. Ușile astea le-am făcut în Austria, cel puțin 180 de mii de euro. Toate candelabrele astea care sunt în toată casa, peste o sută și ceva de mii de euro, care poate să vină și să facă expertiza. De aici din România eu vreau să vină expertiza să facă. Tot mobilierul ăsta costă jumătate de milion. Numai ușile astea care sunt, peste 60 de mii. Uși blindate, poți să tragi cu cartușul în ele, sunt tari făcute acum 20 de ani”, arată Momiță Bona.
Într-un interviu acordat publicației Adevărul, fostul proprietar spune, însă, că nu are de gând să renunțe așa ușor la imobil și cere despăgubiri. „Ei au bani să-mi plătească casa? Dacă ei au bani să-mi plătească casa, Primăria sau statul, eu o dau, ce să mai spun?”
Proaspăt intrată în visteria statului, administrația locală din Timișoara vrea să transforme clădirea din centrul orașului într-o grădiniță.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News