Live

Xi Jinping, discurs împotriva independenței Tibetului: Educația trebuie întărită pentru "a planta seminţele iubirii faţă de China"

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Chinei, Xi Jinping. FOTO: Getty Images

China trebuie să construiască o "fortăreaţă inexpugnabilă" pentru a menţine stabilitatea în Tibet, a proteja unitatea naţională şi a educa masele în lupta împotriva "separatismului", le-a spus preşedinte Xi Jinping liderilor de rang înalt ai Partidului comunist, transmite sâmbătă media de stat, preluate de Reuters.

Educaţia politică şi ideologică trebuie să fie întărită în şcolile din Tibet pentru "a planta seminţele iubirii faţă de China în adâncul inimii fiecărui tânăr", a declarat liderul chinez, potrivit Xinhua.

La o întâlnire a Partidului comunist privind viitoarea guvernanţă a Tibetului, Xi Jinping a elogiat realizările şi pe oficialii din prima line, dar a spus că sunt mai multe eforturi sunt necesare pentru a reîmprospăta şi întări unitatea în regiune, transmite Agerpres.

Angajându-se să construiască "Un Tibet nou, modern, socialist, unit, prosper civilizat, armonios şi frumos", Xi Jinping a spus că statul chinez trebuie să consolideze rolul Partidului Comunist din acest teritoriu şi să integreze mai bine grupurile etnice.

Budismul tibetan trebuie, de asemenea, să se adapteze la socialism şi la condiţiile chineze, a adăugat el.

SUA va restricţiona vizele pentru oficialii chinezi implicaţi în blocarea accesului diplomatic la Tibet

Politicile Chinei faţă de Tibet au fost aduse din nou în prim-plan în acest an, pe fondul deteriorării relaţiilor cu SUA.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat în luna iulie că SUA vor restricţiona vizele pentru oficialii chinezi implicaţi în blocarea accesului diplomatic la Tibet şi care se angajează în "abuzuri împotriva drepturilor omului", adăugând că Washingtonul susţine o "autonomie semnificativă" pentru Tibet.

China a obţinut controlul asupra Tibetului în 1950 în ceea ce descrie drept o "eliberare paşnică" care a ajutat regiunea himalayană izolată să-şi depăşească trecutul "feudal". Însă criticii, conduşi de liderul spiritual tibetan în exil Dalai Lama, susţine că regimul de la Beijing comite un "genocid cultural".

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban este convins că în urma alegerilor din SUA „trecem de la vremea războiului la o eră a păcii"

Cel mai mare mister din istoria aviației. Autoritățile din Malaezia reiau căutările zborului MH370, dispărut acum mai bine de 10 ani

SUA au expulzat 270.000 de migranţi ilegali într-un an, mai mulți decât în mandatul lui Trump

Pakistanul devine „o amenințare emergentă pentru SUA”. Care este motivul

Partenerii noștri