Live

Viktor Orban: Ungaria şi Serbia vor proteja Europa de noile valuri de migraţie, după eşecul SUA în Afganistan

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Foto: GettyImages

Ungaria şi Serbia îşi vor uni forţele pentru a opri potenţiale noi valuri de migraţie în Europa, inclusiv Germania, ţara spre care se îndreaptă numeroşi migranţi, a declarat miercuri premierul ungar, Viktor Orban, după o discuţie avută la Budapesta cu şefa guvernului sârb, Ana Brnabic.

În urma ''eşecului SUA în Afganistan'', Europa trebuie protejată de un nou val cu posibil milioane de persoane care să se îndrepte către UE, în timp ce ''guvernele, ONG-urile şi organizaţiile lui Soros anterior favorabile migraţiei'' acum sunt clar din nou pregătite să sprijine migraţia din Afganistan, a spus Viktor Orban la conferinţa de presă comună cu Ana Brnabic.

''Toţi ştim că aceşti migranţi nu doresc să rămână aici (în Serbia sau Ungaria n.red), ei sunt în drum spre Germania'', aşadar cele două ţări vor trebui să-şi consolideze liniile de apărare sudice pentru a opri migraţia, dar ''rămâne să vedem poziţia Germaniei, dacă ei doresc ca migraţia să fie oprită sau doresc să deschidă un coridor umanitar'', a completat premierul ungar.

El a insistat că Ungaria a protejat Germania şi în timpul crizei migraţiei din 2015, aceasta ''în timp ce Germania a continuat să ne înjunghie pe la spate, cu procedura privind statul de drept şi în chestiunea ridicării unui gard la frontieră", relatează agenţia MTI, citată de Agerpres.

La rândul ei, Ana Brnabic a menţionat că, mai devreme sau mai târziu, poate apărea un nou val de migraţie. Serbia nu este membră a UE, dar solicită o poziţie europeană comună, deoarece ţara se află pe una din rutele de tranzit pe care migranţii sosesc dintr-un stat membru al UE pentru a se deplasa către alte destinaţii din UE, a explicat ea, potrivit hirado.hu.

Şefa guvernul sârb a mai apreciat că ar fi bine ca migranţii să se deplaseze într-un mod controlat şi să fie verificaţi în primul stat membru al UE în care ei ajung. Oamenii ar trebui ajutaţi în aşa fel încât să nu fie nevoiţi să-şi părăsească ţara şi să pornească spre Europa, a subliniat Ana Brnabic.

Pe de altă parte, vorbind despre relaţiile ţării sale cu Ungaria, premierul sârb a reamintit că guvernul de la Belgrad nu a avut atâtea reuniuni comune cu niciun guvern din altă ţară, iar cooperarea cu Ungaria este extrem de reuşită. Ungaria este partenerul cel mai de încredere al Serbiei pe drumul spre integrarea în UE, ea oferă tot ajutorul posibil Serbiei şi susţine mereu, la toate forurile, aderarea cât mai grabnică a Serbiei la UE, a mai spus Ana Brnabic

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia afirmă că a avertizat SUA cu 30 de minute înainte de lansarea rachetei balistice

Rețea de asasini minori descoperită în Spania: un cuplu suedez și fiul lor au fost arestați. Cum erau racolați minorii pentru a ucide

Românii renunță la autoturismele electrice în favoarea celor hibrid. Ce mărci preferă europenii

Gen. Ben Hodges: „Rusia nu poate învinge Ucraina decât dacă noi, cei din Occident, renunțăm”

Partenerii noștri