VIDEO. Un avion a deversat în zbor carburantul, iar pe internet au apărut imediat teoriile conspirației. Ce s-a întâmplat de fapt
Un incident aviatic alimentează conspirația otrăvurilor împrăștiate din aer, de avioane, în mediul online. Un avion care a suferit daune la decolarea de pe un aeroport din Italia a fost nevoit să descarce în aer tot cherosenul pe care îl avea în rezervoare. Episodul a fost filmat și le-a dat apă la moară conspiraționiștilor.
Rusia folosește cele mai mari avioane din lume pentru a-și retrage tehnica militară din Siria
Care sunt destinațiile la modă printre români pentru „day trip-uri”
Inundații puternice în Italia: Mașinile luate de ape de pe străzi au ajuns în mare
Un român a murit pe un şantier din Italia, după ce un zid s-a prăbuşit peste el
Scene incredibile în Italia. Un bărbat a încercat să fure mașina unei șoferițe care era blocată în trafic. Cum a reușit să scape femeia
Fostul lider al Clanului Sportivilor a fost prins în Italia. Cum a fost prins Robert Nica
Un român a fost prins în Italia cu 121 de telefoane furate
Aer condiționat interzis în Portofino
Incidentul a avut loc la începutul lunii iulie. Atunci, un avion care avea la bord aproape 400 de persoane a decolat din Milano și se îndrepta către Brazilia.
Imediat după decolare, pilotul și-a dat seama că a atins cu coada avionului pista de decolare. Un lucru, care bineînțeles însemna un risc foarte mare pentru acest zbor. Astfel, a solicitat imediat să se întoarcă pe aeroport, iar de la turnul de control i s-a transmis că trebuie să înceapă procedurile de urgență, respectiv să descarce kerosenul din rezervoare.
A început să facă acest lucru undeva la 1.800 de metri altitudine, între Milano și Torino. Procedura a fost observată de la sol de către localnici și agricultori. Aceștia au făcut și niște filmulețe, le-au postat pe rețelele sociale, și de aici a început o întreagă revigorare a teoriei conspiraționiste care spune că din aer s-ar elibera otrăvuri asupra populației.
Autoritățile au dezmințit acest lucru. Au spus că este vorba despre o procedură normală în acest caz și că măsura a salvat viața celor 400 de persoane aflate la bord.
În tot acest timp, autoritățile italiene au luat nenumărate probe din sol și din apele din zonă și din niciuna dintre aceste probe nu a rezultat contaminarea cu carburant.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News