Live

Ungaria, amenințată de Uniunea Europeană cu sancțiuni, după ce Viktor Orban și-a acordat puteri discreționare

Data publicării:
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Foto: GettyImages

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat duminică Ungaria cu procedura de infringement în cazul în care restricţiile adoptate de guvernul de la Budapesta pentru combaterea coronavirusului sunt excesive şi a amintit că orice măsură trebuie să fie temporară, relatează EFE, citat de Agerpres.

Măsurile care se adoptă trebuie să fie „proporţionale, limitate în timp şi controlate democratic”, a insistat Von der Leyen, într-un interviu pentru ediţia duminicală a cotidianului german Bild.

„Sunt dispusă să acţionez, în cazul în care aceste restricţii depăşesc limitele permise”, a spus preşedinta Comisiei Europene, care s-a referit la măsurile impuse la finalul lui martie de premierul ungar Viktor Orban, care îi oferă atribuţii extraordinare pentru o perioadă nelimitată cu scopul de a combate pandemia. Practic, puterile extraordinare aprobate de Parlamentul ungar, controlat de partidul lui Orban, îi permit acestuia să guverneze prin decrete pe termen nelimitat.

Comisia Europeană observă modul de aplicare a măsurilor „în toate statele” membre, însă urmăreşte cu deosebită atenţie cazul Ungariei „din cauza experienţelor critice” avute deja în trecut, a apreciat Von der Leyen.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Uniunea Europeană vrea să accelereze deportarea migranţilor ilegali. „Există un impuls în acest moment”, spune premierul suedez

Ungaria pierde un miliard de euro din fonduri europene și alte 19 miliarde sunt înghețate, din cauza lui Viktor Orban

Centrul de putere al Europei se schimbă. Cum ar putea arăta următoarea ordine mondială (Politico)

Originea Covid-19 nu este cunoscută nici astăzi. La cinci ani de la debutul pandemiei, OMS cere din nou informații Chinei

Partenerii noștri