Live

Un tânăr a paralizat după ce s-a jucat pe calculator 20 de ore încontinuu

Data actualizării: Data publicării:

Un tânăr din China a rămas paralizat de la brâu în jos, după ce s-a jucat pe calculator mai bine de 20 de ore, la un internet cafe. Paramedicii l-au transportat de urgență la spital, pe targă, în timp ce tânărul își implora prietenii să termine jocul în locul lui, relatează Daily Mail.

Potrivit presei din China, tânărul a vrut să meargă la toaletă, moment în care și-a dat seama că nu își poate mișca picioarele. Un clip surprins în momentul în care paramedicii au ajuns la internet cafe-ul din Jiaxing, provincia Zhejiang, îi arată pe salvatori încercând să îl pună pe tânăr de pe scaun pe targă.

Tânărul a rămas internat la spital și nu este cert dacă va mai putea să își miște partea inferioară a corpului. „Își pierduse orice simț în picioare și nu se putea mișca deloc. A trebuit să chemăm ambulanța”, a declarat un prieten al tânărului.

Dependența de jocuri pe calculator a devenit o reală problemă în China, unde un număr alarmant de tineri cad pradă acestei afecțiuni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar putea include dependenţa de jocuri în lista tulburărilor psihice din sistemul de clasificare a bolilor ce urmează să fie publicat în 2018, informează Agerpres, care citează Xinhua.

În versiunea beta a celei de-a unsprezecea ediţii actualizate a Clasificării Internaţionale a Bolilor şi Problemelor de Sănătate (ICD-11), dependenţa de jocuri a fost inclusă în categoria „tulburărilor mintale, comportamentale şi de neurodezvoltare”.

Pentru a justifica diagnosticul acestei afecţiuni o persoană trebuie să manifeste o „tulburare de control asupra jocului”, să acorde „o prioritate ridicată jocului până la nivelul la care acesta să prevaleze asupra altor interese şi activităţi de zi cu zi” şi să continue să se joace „în ciuda apariţiei consecinţelor negative”, se arată în proiect.

Un astfel de model de comportament este suficient de grav pentru a rezulta o tulburare semnificativă a vieţii personale, familiale, sociale, educaţionale, ocupaţionale sau a oricăror aspecte de funcţionare, conform ICD-11.

ICD este un sistem utilizat de cadrele medicale din toată lumea şi serveşte ca standard internaţional pentru definirea problemelor de sănătate şi a afecţiunilor.

În ultimii ani s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de morţi subite şi de simptome fizice asociate jocurilor pe calculator.

În 2014, o femeie în vârstă de 27 de ani din China a decedat subit după ce s-a jucat timp de zece ore fără întrerupere, aminteşte Xinhua.

În 2015, un tânăr în vârstă de 17 ani din Rusia a ajuns la camera de gardă a unui spital şi a decedat ulterior după ce a intrat în comă în timp ce se juca. Conform relatărilor, el ar fi jucat jocuri video aproape continuu timp de 22 de zile, întrerupându-se doar ca să doarmă şi să mănânce.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel mai mare mister din istoria aviației. Autoritățile din Malaezia reiau căutările zborului MH370, dispărut acum mai bine de 10 ani

Apocalipsa economică a Europei. Secretul murdar din spatele eșecului Uniunii Europene de a ține pasul cu SUA și China (Politico)

Ce este „arma magică” a lui Xi Jinping de care Occidentul se teme la fel de mult ca de arsenalul militar al Chinei

China va avea peste 1000 de focoase nucleare până în 2030. Ce date mai relevă un raport al Pentagonului despre armata Beijingului

Partenerii noștri