Live

Un grup de hackeri ai serviciilor secrete ruse a atacat Microsoft. Cum au încercat hackerii să spargă conturile angajaților companiei

Data publicării:
Hackerii ruși fac parte din „Midnight Blizzard”, grup care are legături cu serviciile de informaţii externe al Rusiei. Foto: Getty Images

Piraţi cibernetici cu legături cu serviciile de informaţii ruse au atacat mesageria electronică a cadrelor superioare ale companiei Microsoft, potrivit unui document judiciar depus de gigantul american în domeniul informaticii, informează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

Potrivit Microsoft, autorul atacului cibernetic este „Midnight Blizzard”, grup care are legături cu serviciile de informaţii externe al Rusiei, potrivit Washingtonului şi Londrei.

„Acest grup este cunoscut ca unul ce vizează în principal SUA, entităţile diplomatice, organizaţiile non-guvernamentale şi furnizorii de servicii informatice, în SUA şi în Europa”, a declarat Microsoft într-o notă în august anul trecut, cu privire la un atac cibernetic anterior.

„Ei caută să adune informaţii spionând interese străine pe termen lung”, a adăugat Microsoft.

Activităţile grupului „Midnight Blizzard”, cunoscut de asemenea sub numele de „Nobelium”, au fost urmărite până la începutul anului 2018, potrivit Microsoft.

Echipa de securitate a companiei a detectat cel mai recent atac pe 12 ianuarie, declanşând operaţiuni de apărare care au blocat accesul piraţilor cibernetici.

Atacul a început în noiembrie anul trecut, când piraţii au încercat o parolă pe o serie de conturi şi au reuşit să acceadă la un fost cont de test, a explicat Microsoft.

Apoi, piraţii cibernetici au utilizat acest „punct de sprijin” pentru a accede la unele conturi ale salariaţilor Microsoft, în special ale unor persoane în funcţii de conducere şi membri ai echipei de securitate.

„Ancheta arată că piraţii au vizat iniţial conturi de mesagerie pentru a putea găsi acolo informaţii legate chiar de Midnight Blizzard”, precizează compania americană.

Potrivit gigantului american în domeniul informaticii, nimic nu arată că piraţii ciberneticii au avut acces la conturi ale clienţilor, la sisteme de producţie, la codul sursă sau la softuri de inteligenţă artificială la Microsoft.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

La ce valoare se ridică furturile de criptomonede comise de hackerii nord-coreeni. Anul 2024 a înregistrat o creștere de 21%

Hackerii au reușit să fure o sumă uriașă în criptomonede în 2024. La cât au ajuns fondurile sustrase

Meta a fost amendată în UE cu 251 de milioane de euro din cauza piratării a trei milioane de conturi Facebook în 2018

Panourile fotovoltaice pun în pericol siguranța rețelelor energetice din cauza vulnerabilității la atacuri informatice

Partenerii noștri