Live

Un cunoscut model transsexual din Georgia a fost ucis la numai o zi după ce Parlamentul a adoptat legea anti-LGBTQ

Data actualizării: Data publicării:
Kesaria Abramidze și bărbatul suspectat că ar fi autorul crimei. Foto: Profimedia Images

Un cunoscut model transsexual georgian a fost ucis, au declarat oficialii locali, la o zi după ce Guvernul a adoptat o lege care va impune limitări radicale ale drepturilor LGBTQ+ în Georgia, informează The Guardian. Motivele crimei nu sunt cunoscute, deocamdată.

Ministerul de Interne din Georgia a declarat că se crede că Kesaria Abramidze, în vârstă de 37 de ani, a fost înjunghiată mortal miercuri în apartamentul său din suburbia Tbilisi.

Mass-media georgiană a raportat ulterior că un bărbat a fost arestat în legătură cu crima.

Abramidze a fost una dintre primele figuri publice transsexuale declarate public din țară. Moartea sa intervine într-un moment controversat în țară: adoptarea unei legislații privind „valorile familiei și protecția minorilor”, care va permite oficialilor să interzică evenimentele Pride și să cenzureze filmele și cărțile.

Legea, care a fost aprobată marți de Parlamentul georgian în a treia și ultima lectură, include interdicții privind căsătoriile între persoane de același sex și tratamentele de afirmare a genului. Se așteaptă ca aceasta să fie un alt punct de dispută între Georgia și UE, în contextul în care țara încearcă să adere la blocul comunitar.

Sub conducerea partidului Visul Georgian, care a adoptat o poziție din ce în ce mai antiliberală, țara a înregistrat o creștere a violenței împotriva persoanelor LGBTQ+.

Anul trecut, sute de opozanți ai drepturilor homosexualilor au luat cu asalt un festival LGBTQ+ din Tbilisi, forțând anularea evenimentului. Anul acesta, zeci de mii de persoane au mărșăluit în capitală pentru a promova „valorile familiei tradiționale” în cadrul unui eveniment la care au participat partidul de guvernământ și Biserica Ortodoxă, profund conservatoare și influentă.

„Există o corelație directă între utilizarea discursului instigator la ură în politică și crimele motivate de ură”, a afirmat Centrul pentru Justiție Socială, un grup pentru drepturile omului cu sediul la Tbilisi, în declarația sa ca reacție la crimă.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce se întâmpla în locuința lui Ronaldo în timp ce el juca pentru Al-Nassr. Georgina a făcut totul public pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

UE sau Putin: Cu cine va vota Georgia. Rusia amenință că va interveni militar dacă partidul prorus nu câștigă alegerile (analiză DW)

Cum a reușit „Șacalul” să facă o nouă victimă, deși era supravegheat de polițiști după prima crimă? Primele declarații ale lui Predoiu

Crimă șocantă. O finalistă la Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și pasată în blender de soțul ei

Partenerii noștri