Live

Un balon nord-coreean plin cu gunoaie „a explodat în aer și resturile au fost dispersate” în zona complexului prezidențial din Seul

Data actualizării: Data publicării:
Militari sud-coreeni participă la un exercițiu de contracarare a baloanelor cu deșeuri trimise de Coreea de Nord. Foto: Profimedia Images

Un balon nord-coreean plin de deşeuri a atins joi complexul prezidenţial din Seul, au anunţat autorităţile sud-coreene, într-un context de puternice tensiuni între cele două ţări, informează AFP, preluată de Agerpres.

Balonul „a explodat în aer şi resturile au fost dispersate în jurul birourilor din Yongsan” joi dimineaţa, a anunţat serviciul de securitate al preşedintelui sud-coreean, într-un comunicat trimis AFP şi care face referire la complexul prezidenţial. Conţinutul balonului „nu prezenta niciun risc”, a dat asigurări aceeaşi sursă.

Începând din luna mai, Coreea de Nord bombardează în mod regulat Seulul cu baloane încărcate cu deşeuri, ca represalii, potrivit acesteia, pentru propaganda trimisă de activişti din Sud.

Potrivit publicaţiei sud-coreene Chosun Daily, balonul conţinea pliante ce îl ridiculizau pe preşedintele sud-coreean şi pe soţia sa Kim Keon Hee, cu fotografii de cuplu asociate comentariilor „Din fericire, preşedintele Yoon şi soţia sa nu au copii" şi "Coreea de Sud este regatul lui Keon Hee”.

Prima Doamnă a Coreei de Sud este acuzată că a participat la un sistem de manipulare de acţiuni şi că s-a amestecat în desemnarea unor candidaţi ai partidului conservator la putere, People Power Party, înainte de alegerile generale din aprilie.

Este pentru a doua oară când birourile liderului sud-coreean, situate în centrul Seulului şi într-o zonă de excluziune aeriană, sunt lovite direct de baloane lansate din Nord, primul incident de acest fel având loc în iulie. Acest nou incident intervine la câteva zile după ce Kim Yo Jong, sora conducătorului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat activişti din Sud că trimit documente anti-Phenian spre Nord, iar Seulul că a lansat drone spre capitala nord-coreeană.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Parlamentul Rusiei a ratificat tratatul de parteneriat pe apărare cu Coreea de Nord

Coreea de Nord a trimis cel puțin 3.000 de soldați în Rusia, spune Casa Albă

Lukașenko nu crede ca Putin a apelat la trupe nord-coreene, dar prezența lor pe frontul ucrainean ar fi „un pas spre escaladare”

„Ucraina vă va hrăni și încălzi": Soldații nord-coreeni de pe front sunt îndemnați să se predea ca să scape cu viață

Partenerii noștri