Live

VIDEO Salarii mici și ore nesfârșite de lucru în condiții extreme. Cum arată o zi din viața muncitorilor de la ferme în Germania

Data publicării:
Cum arată o zi din viața muncitorilor de la ferme în Germania Foto: Captură video The Guardian

Salarii mici și ore nesfârșite de lucru în condiții extreme - așa arată o zi din viața muncitorilor din Europa Centrală și de Est, la fermele din Occident. O jurnalistă cehă a lucrat sub acoperire la o fermă ecologică din Germania și a publicat apoi un articol în The Guardian, în care detaliază cum sunt exploatați oamenii de acolo.

„E foarte frig. Ne trezim la ora 5 sau la 6, cel târziu. În total, stăm în picioare 14 ore.” Este, pe scurt, descrierea unei zile de muncă la această fermă ecologică din Germania. Infiltrată printre muncitorii de acolo, jurnalista cehă a fost martora orelor grele de lucru, fără ca cineva din afară să știe ce se întâmplă.

„Darek a mutat limbile ceasului de perete ca să nu ne mai uităm la el, așa că acum arată o cu totul altă oră. Sabina a întrebat-o pe cealaltă femeie cât timp trebuie să muncim. Întrebarea a enervat-o pe Sonia, care i-a răspuns că aici nu există program fix. Ei (șefii, n.r.) îți spun să muncești și nu știi niciodată când vei termina.”

Jurnalista a povestit că toți muncitorii împărțeau o baie și că aveau o singură mașină de spălat rufe. Nu aveau voie să meargă prea des la baie, iar durerile au devenit insuportabile. Cu toate acestea, muncitorii au continaut să lucreze inclusiv pe întuneric, în ciuda epuizării.

„Aud că există o ofertă specială pentru salată la supermarket, de aceea trebuie să muncim atât de mult. Se întuneca, dar unul dintre șefi a venit la noi și ne-a spus că nu ne vom întoarce momentan la cazare și că trebuie să culegem mai multă salată. A aprins luminile tractorului și am continuat să muncim la lumina farurilor, deși eram atât de obosiți, încât ne clătinam.”

Jurnalista din Cehia a lucrat o lună la ferma din Germania și a primit în schimb 1.500 euro. "Clienții bogați cumpără legume bio, în timp ce suferința din spate rămâne invizibilă", scrie femeia în articolul publicat în "The Guardian".

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Tusk, la 85 de ani de la invadarea Poloniei, acum inundată: Nu vă speriați dacă trupele germane ajung în orașul vostru

Noul submarin germano-norvegian de tip 212CD este atât de capabil, încât ambele țări vor creșterea producției

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Cum arată o zi de lucru la frontierele Germaniei. Decizia radicală luată de Berlin pentru a respinge imigrația ilegală

Partenerii noștri