Live

„Ungurii nu vor să mănânce insecte”. În Ungaria, alimentele pe bază de insecte trebuie etichetate şi vândute separat

Data publicării:
Comisia Europeană a aprobat mai multe specii de insecte pentru consum uman. Foto: Profimedia

Ministerul Agriculturii din Ungaria a stabilit noi reguli care cer ca alimentele ce conţin proteine pe bază de insecte să fie etichetate clar ca atare şi să fie puse la vânzare separat, într-un spaţiu special desemnat pe raft.

Consumatorii trebuie să poată „distinge şi diferenţia” produsele cu proteină de insecte, conform noilor reguli, a precizat miercuri ministrul agriculturii Istvan Nagy.

Ministrul ungar a amintit că deja patru insecte au fost aprobate de Comisia Europeană ca surse comerciale de hrană umană, decizie căreia Ungaria i se opune, în condiţiile în care UE nu se confruntă nici cu o criză alimentară şi nici cu una de proteine.

Studiile şi cercetările arată că „ungurii nu vor să mănânce insecte”, a subliniat Nagy, citat de MTI, potrivit Agerpres.

Ministrul a menţionat un studiu al autorităţii pentru siguranţa alimentară Nebih, potrivit căruia peste 70% dintre unguri „resping ferm posibilitatea” de a consuma alimente ce conţin proteină din insecte.

El a atenţionat şi asupra importanţei de a păstra tradiţiile gastronomice, a mai consemnat MTI.

Comisia Europeană a aprobat recent un nou aliment, larva gândacului de bălegar (Alphitobius diaperinus), după ce EFSA a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare şi consum uman.

Aceasta este a patra insectă comestibilă aprobată, după greierul domestic (Acheta domesticus), viermele de făină (Tenebrio molitor) şi lăcusta migratoare (Locusta migratoria). Larva gândacului de bălegar poate fi consumată fie sub formă congelată, uscată sau pudră.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania condamnă Rusia pentru „o încercare masivă” de a împiedica moldovenii din străinătate să voteze la prezidențiale

„Declarația de la Viena”: Viktor Orban și extrema dreaptă austriacă fac front comun pentru a submina influența Comisiei Europene

Ungaria a lipsit de la o reuniune NATO care s-a ținut chiar la Budapesta. Frustrarea față de Orban, în creștere: „Vorbeşte de la sine”

Ungaria a intrat în recesiune după două trimestre consecutive de contracţie a PIB-ului

Partenerii noștri