Live

Un nou scandal în coaliția condusă de Angela Merkel. Numele ministrului Sănătății, implicat în contractele de achiziție de măști

Data publicării:
Ministrul Sănătății, Jens Spahn (stânga) a fost implicat și el de presă în scandalul achiziției de măști de protecție. Foto: Profimedia Images

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a devenit cel mai recent politician din rândul conservatorilor conduşi de cancelarul Angela Merkel ajuns în centrul atenţiei în scandalul legat de contractele cu măşti de protecţie împotriva COVID-19, relatează DPA, potrivit Agerpres. Până acum, acuzaţiile de corupţie împotriva mai multor membri ai partidelor de guvernământ s-au soldat cu demisiile unor parlamentari din aceste partide.

Revista Spiegel a dezvăluit că o companie în care soţul ministrului Jens Spahn are o poziţie de conducere a vândut o jumătate de milion de măşti Ministerului Sănătăţii în timpul primului val de infectări cu coronavirus, în aprilie 2020.

Aproximativ 570.000 de măşti la un cost total de peste 900.000 de euro au fost livrate Ministerului Sănătăţii în aprilie 2020, când Jens Spahn era ministru al Sănătății, a spus un purtător de cuvânt al companiei Burda, după apariţia detaliilor despre contract.

Soţul lui Jens Spahn, Daniel Funke, care conduce biroul din Berlin al Burda, „nu a fost în niciun moment implicat sau informat despre tranzacţie”, conform companiei.

Burda a precizat că măştile au fost vândute la preţul de achiziţie şi că respectivul contract a fost un efort de a ajuta Ministerul Sănătăţii în contextul penuriei de măşti de la acel moment.

Demisii în coaliția condusă de Angela Merkel

Dezvăluirea survine după ce doi parlamentari din rândul conservatorilor Angelei Merkel au fost forţaţi să demisioneze în urma acuzaţiilor că au profitat de pe urma vânzărilor de măşti sanitare împotriva coronavirusului.

Nikolas Loebel, membru al creştin-democraţilor (CDU), şi Georg Nuesslein, membru al aliaţilor din Uniunea Creştin Socială (CSU), au demisionat din parlament după ce au fost acuzaţi că au primit sute de mii de euro pentru a facilita negocierea de contracte pentru măşti sanitare.

Fostul ministru al Justiţiei din landul Bavaria, Alfred Sauter, a demisionat de asemenea duminică din poziţiile sale din CSU, după ce anchetatorii i-au percheziţionat birourile în legătură cu afaceri cu măşti sanitare împotriva coronavirusului.

Scandalurile legate de măşti sunt considerate a fi una dintre cauzele înfrângerii suferite de partidul lui Merkel în alegerile din două landuri-cheie la 14 martie, înaintea scrutinului legislativ naţional din septembrie.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Friedrich Merz, politicianul opus Angelei Merkel, care ar putea deveni noul cancelar al Germaniei

„Un mincinos fără ruşine”. Angela Merkel spune că minciunile lui Putin privind Crimeea au fost un punct de cotitură în relaţia cu el

Oficiali de top de la Kiev, furioși după aparițiile publice ale Angelei Merkel: L-a încurajat pe Putin și nu a învățat din greșelile ei

Putin neagă că a intenționat să o sperie pe Angela Merkel, când și-a lăsat câinele în încăperea unde avea loc întrevederea lor

Partenerii noștri