Live

SUA au trimis bombardiere cu capacități nucleare în Europa

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Armata americană a trimis în Europa două bombardiere capabile să transporte arme nucleare şi rachete de croazieră. Cele două aeronave de tip B-52 vor fi staţionate la o bază a Forţelor Aeriene Regale din Marea Britanie.

Este pentru prima oară, de la războiul din Irak, din 2003, când un astfel de tip de bombardier strategic este staţionat de americani în Marea Britanie.

Mutarea armatei americane vine în contextul în care, la începutul anului, Statele Unite şi Rusia şi-au anunţat retragere din tratatul bilateral privind forţele nucleare intermediare, acuzându-se reciproc de încălcarea acestui pact în vigoare din 1987.

Considerată una dintre cele mai de temut arme, aeronava B-52 poate transporta până la 32 de tone de armament şi se află în serviciul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite de mai bine de 60 de ani.

Anul trecut, în toamnă, un B-52 a desfăşurat activităţi de antrenament în comun în spaţiul aerian al României, la Bazele aeriene Mihail Kogălniceanu şi Borcea, alături de Forţele Aeriene Române.

Pe de altă parte, Rusia a decis să plaseze bombardierele strategice cu capacităţi nucleare Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România, susține agenţia rusă RIA, făcând referire la declaraţiile unui parlamentar rus.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Piloții de Formula 1, deranjați de mirosul de marijuana, la Marele Premiu din Las Vegas: „Dacă ne-ar testa, am ieși pozitiv, jur”

Un britanic a recunoscut că a primit bani de la servicii secrete străine pentru a da foc unui depozit care avea legătură cu Ucraina

Kremlinul continuă amenințările, după discursul lui Putin privind noua rachetă balistică: „Capacitățile Rusiei au fost demonstrate”

Cum urmăresc SUA lansările de rachete balistice și de ce nu au fost alarmate de atacul rusesc asupra orașului Dnipro

Partenerii noștri