Live

Statele UE vor trebui să prezinte câte doi candidaţi – o femeie şi un bărbat – pentru posturile de comisari europeni

Data publicării:
Comisia Europeană. FOTO: Profmedia Images

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene vor trebui să prezinte fiecare câte doi candidaţi – o femeie şi un bărbat – pentru posturile de comisari europeni, a anunţat Ursula von der Leyen, proaspăt realeasă joi de Parlamentul European la conducerea executivului UE, informează APA. O excepţie de la această regulă se va face în cazul în care un stat va dori să îşi menţină comisarul în funcţie. Per total însă, va trebui să se tindă spre paritatea de gen în cadrul viitoarei Comisii.

Odată ce Ursula von der Leyen îşi va alcătui echipa de comisari, aceştia vor fi audiaţi de Parlamentul European la toamnă.

În prealabil, comisia pentru afaceri juridice a PE va verifica declaraţiile de interese financiare şi eventualele conflicte de interese ale candidaţilor la posturile de comisari.

Comisiile de resort vor supune ulterior la vot candidaturile individuale, deşi Parlamentul European poate aproba sau respinge Comisia doar în integralitatea sa.

Votul în Parlament asupra întregii Comisii ar putea avea loc, conform planului, în luna septembrie. Aceasta ar deschide calea pentru ca a doua Comisie von der Leyen să îşi preia mandatul la data de 1 noiembrie, aşa cum este planificat, adaugă APA, preluată de Agerpres

Bucurestiul este interesat de un portofoliu în domeniul economic.

Numele propuse de Guvernul Romaniei vor fi cunoscute în luna august, când vor fi și interviurile cu Ursula von der Leyen. Audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului European vor avea loc la toamnă.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stephane Sejourne este propus comisar european de către Emmanuel Macron, în locul demisionarului Thierry Breton

Ursula von der Leyen va prezenta marți noua echipă de comisari europeni

Thierry Breton a demisionat din funcția de comisar european. Care este motivul și ce acuzații îi aduce Ursulei von der Leyen

Dragon vs. Urs. Cum au ajuns China și Rusia să se ciocnească în acțiunile de spionaj din UE

Partenerii noștri