Protest violent al separatiştilor în Barcelona. 59 de persoane au fost rănite
Fostul premier al regiunii separatiste Catalonia a fost reţinut de autorităţile din Germania: avea mandat internaţional de arestare pentru fraudă şi rebeliune. Vestea i-a scos imediat în stradă pe susţinătorii şi adversarii lui. La Madrid şi Barcelona au fost proteste de amploare, inclusiv ciocniri cu trupele speciale de Poliţie.
Un tânăr de 19 ani din Maramureș a fost înjunghiat mortal de un adolescent de 17 ani. Atacatorul a fost dus la audieri
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Inundațiile din Spania: O femeie a rămas blocată trei zile într-o mașină, alături de corpul neînsuflețit al cumnatei sale
Tarantula, noul animal de companie la modă printre români
Industria mineritului din România ajunge la fier vechi, furată bucată cu bucată. Acuzații grave la CEO Oltenia
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Circulație blocată în Timișoara. Un tramvai abia scos pe traseu, a deraiat
Un român a murit pe un şantier din Italia, după ce un zid s-a prăbuşit peste el
Suspiciuni de luare de mită: Procurorii DNA fac percheziții la Serviciul de Ambulanță Dolj și la Spitalul CFR Craiova
ACTUALIZARE 00.10. Cel puţin 59 de oameni au fost răniţi în timpul violenţelor izbucnite între trupele speciale de poliţie şi susţinători ai independenţei Cataloniei.
Aceştia din urmă au ieşit în stradă, furioşi că fostul premier al regiunii separatiste a fost reţinut de autorităţile din Germania pe baza unui ordin de arestare emis de Madrid.
Mii de oameni au protestat şi cei mai violenţi dintre ei au devastat maşinile poliţiei şi au incendiat pubele. Patru persoane au fost arestate până acum.
Mii de separatişti furioşi au înconjurat sediul delegaţiei trimise de Madrid să conducă regiunea după ce Guvernul a suspendat autonomia Cataloniei. Au luat foc când au văzut scutierii.
Catalanii simt că redobândirea autonomiei este tot mai îndepărtată. Guvernul a rupt orice comunicare cu liderii separatişti.
În vreme ce în Barcelona era protest faţă de reţinerea fostului lider separatist, la Madrid spaniolii cereau întoarcerea lui Puigdemont în ţară şi judecarea lui.
Ex-premierul regiunii separatiste Catalonia a fost reţinut în Germania, în timp ce încerca să ajungă la Bruxelles, unde s-a autoexilat după ce a fost îndepărtat de la putere.
Paul Bekaert, avocatul lui Carles Puigdemont: „În Spania nu mai este democraţie, pentru că îşi aruncă în închisoare oponenţii politici”.
Judecătorii din Germania decid luni dimineaţă dacă îl extrădează în Spania pe fostul premier al Cataloniei. Acasă îl aşteaptă 30 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat la acuzaţiile Guvernului.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News