Reacția Comisiei Europene la OUG privind legile justiției
Bruxelles-ul a remis un punct de vedere oficial, astăzi, pe marginea adoptării OUG privind modificarea legilor justiției.
„România ar fi trebuit să fie în Schengen de mult”
Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni
Comisia Europeană: Trebuie să recunoaștem că industria cărbunelui nu are viitor. Recomandăm României să urmeze exemplul Germaniei
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Citiţi şi: Precedentul "România" poate afecta şi Europa dacă UE nu schimbă tactica
„Aşa cum a spus foarte clar prim-vicepreşedintele Comisiei Timmermans în dezbaterea din Parlamentul European, în timp ce continuăm dialogul cu autorităţile române, în spiritul cooperării şi în contextul MCV, Comisia va trage concluziile cuvenite dacă amendamentele de la legile justiţiei, codurile penale şi legile privind conflictul de interese şi corupţia, nu vor reflecta preocupările (Comisiei Europene – n.r.). Aşadar, urmărim ultimele evoluţii cu îngrijorare şi le vom analiza foarte atent. Aşa cum am mai spus de atâtea ori, un sistem judiciar independent şi profesional este de o importanţă covârşitoare”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, transmis de purtătorul de cuvând pentru justiție și statul de drept, Christian Wigand, la solicitarea Digi24.
Ordonanta care modifica legile justitiei produce un cutremur în sistemul judiciar. După o aşteptare de 30 de ore, ordonanţa a fost publicată. Şi susprizele sunt de proporţii. Prima consecinţă a ordonanţei va fi că niciun procuror DNA nu-şi mai poate desfăşura activitatea.
O prevedere din ordonanța intrată în vigoare arată că, pentru a activa în DNA, procurorii trebuie să susțină un concurs în față Secției de procurori din cadrul CSM. Acest lucru nu era prevăzut până acum, așa că niciunul dintre procurorii care activează la DNA nu a dat un astfel de examen.
„La Parchetul General a rămas interviul, numai la DNA e concurs.
Liviu Dragnea a avut miercuri, la două zile după adoptarea OUG 92 privind legile justiției, o primă reacție. Iritat de înrebări, președintele a dat multe răspunsuri scurte și tăioase jurnaliștilor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News