Live

Papa Francisc: Nu există pandemie şi nici criză care să poată stinge lumina Crăciunului

Data publicării:
Papa Francisc salută mulțimea din Piața Sf. Petru din Vatican cu ocazia rugăciunii Angelus. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a transmis, duminică, un mesaj de speranţă şi de răbdare înaintea venirii Crăciunului şi în contextul luptei globale cu pandemia de coronavirus, informează DPA.

Rostind rugăciunea Angelus în faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sf. Petru, suveranul pontif a remarcat că în piaţă a fost instalat un brad de Crăciun, iar scena Naşterii Domnului se află în pregătire, potrivit Agerpres.

''Aceste simboluri ale Crăciunului sunt instalate totodată şi în multe cămine, spre încântarea copiilor, dar şi a adulţilor. Sunt simboluri sau semne de speranţă, cu precădere în aceste vremuri dificile'', a spus acesta.

Papa Francisc a îndemnat însă credincioşii să nu se oprească la ''simbolurile'' Crăciunului, ci să le accepte ''semnificaţia'', care este ''Isus, iubirea lui Dumnezeu'' şi ''bunătatea infinită'' pe care a revărsat-o asupra lumii.

''Nu există pandemie şi nici criză care poate stinge această lumină. Să o lăsăm să ne intre în inimi şi să luăm legătura cu cei care au cea mai mare nevoie'', a mai spus papa Francisc.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc şi-a anunţat dorinţa de a fi înmormântat într-un sicriu simplu, din lemn. La ce tradiții mai renunță Suveranul Pontif

„Influencerul lui Dumnezeu” va fi canonizat și va deveni primul milenial declarat sfânt de Biserica Catolică. Anunțul papei Francisc

Papa Francisc denunță războiul din Ucraina: „Un dezastru rușinos pentru umanitate”

Bradul vechi de 200 de ani care va decora Piața Sfântul Petru din Roma a fost tăiat în ciuda protestelor. Explicațiile Vaticanului

Partenerii noștri