Live

OMS, îngrijorată după ce autoritățile din Cehia reduc anchetele de depistare a celor care au intrat în contact cu cei infectați

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / George Călin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat marţi îngrijorarea cu privire la situaţia pandemiei de COVID-19 în Republica Cehă şi reducerea planificată de către guvern a urmăririi contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Nu există alternative la testare, urmărire şi izolare pentru a învinge COVID-19 - nici aici şi nici altundeva”, a declarat biroul OMS din Cehia într-un comunicat publicat pe Facebook.

Organizaţia ONU pentru sănătate a răspuns astfel la declaraţiile premierului Andrej Babis care a sugerat monitorizarea lanţurilor de infectare cu COVID-19 doar în cazurile cu simptome severe.

O decizie cu privire la această nouă politică ar putea surveni până la sfârşitul acestei săptămâni.

Oficialii cehi s-au plâns de lipsa de personal, în condiţiile în care autorităţile au încercat să urmărească lanţurile de infectare şi în cazurile asimptomatice, a declarat Zdenka Jagrova, director al autorităţilor sanitare din Praga, pentru cotidianul Pravo.

Ea a afirmat că acest lucru pune Republica Cehă într-o lumină proastă, în condiţiile în care ţările vecine nu au urmărit lanţurile de infectare la fel de conştiincios, ceea ce înseamnă că datele nu sunt comparabile.

Cazurile de infectare cu COVID-19 în Cehia au atins niveluri record zilele trecute. Luni, au fost înregistrate 563 de cazuri noi, numărul total al infectărilor în ţară ajungând la 8.424, potrivit Ministerului Sănătăţii. Până în prezent au fost înregistrate 437 de decese asociate noului coronavirus.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Liderii Germaniei, Italiei şi Cehiei cer Comisiei Europene să renunţe la penalizarea producătorilor auto pentru emisiile de CO2 în 2025

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Rusia ar putea fi în spatele a sute de incidente suspecte în Europa în 2024, spune ministrul ceh de Externe

Partenerii noștri