Live

OMS: Închiderea școlilor și a frontierelor încetinește pandemia, dar nu o oprește

Data publicării:
Hans Kluge, directorul pentru Europa din cadrul OMS Foto: Alessandro Serrano' / Shutterstock Editorial / Profimedia

Măsurile radicale precum închiderea şcolilor şi a frontierelor pot încetini pandemia provocată de noul coronavirus, dar nu o pot stopa, a afirmat marţi Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Agerpres.

„Măsurile draconice nu vor permite probabil să oprească, ci mai degrabă să încetinească” propagarea virusului, a declarat Hans Kluge într-un interviu acordat AFP. „Virusul este aici, el trebuie controlat în cadrul societăţii”, a adăugat el, estimând că fiecare guvern european trebuie să găsească măsuri „echilibrate şi durabile” pe plan social şi economic pentru a-şi proteja populaţia.

Regiunea trebuie să fie gata, să detecteze, să protejeze, să trateze şi să reducă transmisia, a spus Kluge, dar a subliniat că „este fără sens ca oamenii să se plimbe pe stradă cu măşti”.

Între altele, „copiii nu au fost motoare ale epidemiei”, a menţionat responsabilul OMS, recunoscând totodată că pentru a asigura distanţarea socială, încurajată de OMS, decizia de închidere a şcolilor poate fi înţeleasă.

În ţările în care sistemele de sănătate sunt saturate, depistarea contaminărilor poate viza în primul rând grupurile vulnerabile.

Epidemia de Covid-19, maladia provocată de noul coronavirus, a făcut deja aproape 8.000 de morţi în lume.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şase răniţi, între care patru copii, într-un atac asupra unui centru de vaccinare din Gaza (OMS)

Cum continuă să ne țină în case pandemia de COVID, deși ea s-a terminat. Studiile spun că stăm afară cu o oră mai puțin decât înainte

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Organizația Mondială a Sănătății anunță pierderea contactului cu personalul său de la ultimul spital funcțional din nordul Fâșiei Gaza

Partenerii noștri