Live

Muncitorii germani din industria auto se recalifică în producţia de armament, pe fondul cererii crescute de arme pentru Ucraina

Data publicării:
Producătorul german Rheinmetall așteaptă vânzări record de muniție anul acesta. Foto: Profimedia

Lucrători ai companiei germane de echipamente auto Continental, aflată în dificultate, vor fi transferaţi către uzinele celui mai mare producător german de echipamente militare, Rheinmetall, ale cărui afaceri înfloresc pe fondul creşterii cheltuielilor militare şi războiului din Ucraina, au anunţat vineri cele două companii, care au semnat un acord de cooperare.

Obiectivul este de „a acoperi nevoile de personal ale Rheinmetall în anii următori, angajaţii Continental fiind afectaţi de transformarea” sectorului auto către mobilitatea electrică, se arată într-un comunicat comun difuzat de cele două societăţi, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

La fel ca alte companii din sectorul auto, Continental, care în februarie a suprimat peste 7.000 de posturi în filialele sale din mai multe ţări, este afectată de dublul şoc al eliminării preconizate a motoarelor cu combustie internă şi al intensificării concurenţei chineze.

În schimb, producătorul de obuze şi de echipamente pentru tancuri Rheinmetall şi-a văzut comenzile crescând exploziv în contextul războiului din Ucraina şi al creşterii cheltuielilor militare în majoritatea ţărilor UE.

Dar acest producător din industria de apărare se confruntă, la fel ca ansamblul industriei germane, cu un deficit de personal din cauza îmbătrânirii populaţiei şi crizei de lucrători calificaţi.

Angajaţii uzinei Continental de la Gifhorn, din apropiere de Hanovra, fabrică ce va fi închisă în 2027, vor fi primii vizaţi de acordul de colaborare cu Rheinmetall. Evenimente vor fi organizate şi în alte fabrici germane ale companiei Continental, „unde angajaţii se vor putea informa asupra oportunităţilor de carieră în cadrul Rheinmetall”, mai menţionează comunicatul difuzat.

Rheinmetall se aşteaptă anul acesta la o creştere a cifrei de afaceri cu 40% faţă de anul trecut. Într-o Germanie marcată de vinovăţia celui de-al Doilea Război Mondial, producătorii de arme au fost mult timp menţinuţi într-un rol secundar. Însă războiul declanşat prin invazia rusă în Ucraina şi ajutorul militar oferit acesteia din urmă de Germania şi de celelalte ţări occidentale au schimbat datele problemei.

Astfel, Rheinmetall şi-a făcut anul trecut intrarea în clubul exclusivist al celor 40 de companii din Dax, indicele cheie al Bursei din Frankfurt, o premieră pentru o companie germană de armament.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski recunoaşte că Ucraina nu poate recuceri Peninsula Crimeea „cu arma în mână”. „Poate fi adusă înapoi pe cale diplomatică”

Cine este generalul din umbră pe care Kim Jong Un l-a trimis în Rusia în fruntea trupelor nord-coreene ce luptă în armata lui Putin

Șeful spionajului rus amenință direct Statele Unite după ce Ucraina a atacat Rusia cu rachete ATACMS: „Nu vor rămâne nepedepsite”

Reacția Kremlinului după ce SUA au anunţat că trimit Ucrainei mine antipersonal

Partenerii noștri