Live

Mihailo Podoliak: Rusia distruge infrastructura energetică a Ucrainei pentru a crea tensiuni și în Europa

Data actualizării: Data publicării:
Podoliak spune că Rusia distruge infrastructura energetică a Ucrainei pentru a crea tensiuni și în Europa. Foto: Profimedia

Astăzi, Rusia atacă deschis toată infrastructură energetică a Ucrainei pentru a crea dificultăți maxime ucrainenilor în ceea ce ține de asigurarea cu energie electrică și termică pe parcursul iernii. O spune consilierul președintelui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak. Potrivit acestuia, iarna va fi grea, dar este plata pe care o va da nu doar Ucraina, care și așa plătește cel mai scump, dar și întreaga Europă, care prea mult timp nu s-a împotrivit tentativei Rusiei de a construi un monopol energetic, transmite IPN, citată de radiochisinau.md.

„Astăzi avem vârful a două lupte duse de Rusia, un război energetic împotriva Europei, dar și altul prin distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei. Aceasta, pentru ca nu doar Ucraina să resimtă deficitul de energie electrică, de căldură. Dar noi asigurăm un volum mare de energie electrică în rețeaua europeană. Rusia vrea să limiteze furnizarea gazelor și a energiei electrice spre Europa, în așa mod să sperie europenii, scăzându-le nivelul de viață”, a declarat Mihailo Podoliak pentru Moldova 1.

În opinia sa, totul se face pentru ca cetățenii din statele europene să facă presiuni asupra guvernelor lor ca acestea să renunțe să mai susțină Ucraina, iar astfel să o forțeze să se așeze la masa de negocieri și Federația Rusă să câștige acest război. Autoritățile de la Kiev depun eforturi maxime pentru a restabili infrastructura energetică. „Vom sta pe întuneric, dar avem un consens și nu putem admite ca Ucraina să piardă acest război, pentru că de altfel Ucraina nu va mai exista ca stat”, a spus consilierul prezidențial.

Mihailo Podoliak a adăugat Rusia a minat anumite zone pentru a provoca explozia unor diguri, iar ca urmare să inunde regiuni din Herson, în pofida faptului că acolo se află multă lume. Astfel își doresc să împiedice accesul forțelor militare ucrainene.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Criză în Abhazia. Liderul regiunii, care se plângea că Rusia i-a lăsat „în întuneric total”, spune acum că Putin i-a salvat

Cum arată și ce știe să facă Wolly, sistemul ucrainean telecomandat cu termoviziune și țintire automată

Investigație Mediazona: Au fost identificate numele a 84.761 de soldați ruși căzuți pe frontul din Ucraina. „2024, cel mai mortal an”

Scenariile FMI: Când ar putea să se încheie războiul din Ucraina

Partenerii noștri