Eurodeputata care l-a învins pe Viktor Orban în PE: Românii care au ieșit în stradă sunt foarte curajoși
Eurodeputata ecologistă olandeză Judith Sargentini, cea care a întocmit raportul privind încălcarea statului de drept în Ungaria și a avut o contribuție decisivă la demararea procedurii pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva țării vecine, a vorbit, la Digi24, și despre protestele din România.
Noi violențe în Amsterdam după atacul asupra fanilor israelieni ai echipei Maccabi Tel-Aviv. A fost decretată stare de urgență
Poliția maghiară intervine cu explicații după ce Iohannis l-a ignorat pe Viktor Orban
Explozie la locomotiva unui tren care urma să transporte europarlamentari: „Oamenilor li s-a spus să-și lase bagajele și să plece”
Șoșoacă a făcut circ în Parlamentul European. Și-a pus botniță și a fost scoasă cu forța din sală: „Casa Satanei e aici la Bruxelles”
Diana Șoșoacă a depășit pragul la europarlamentare 2024
Claudiu Manda și Rareș Bogdan, în topul absenților din Parlamentul European
Protest uriaș la Budapesta
Cât va mai dura tranziția ora de vară – ora de iarnă?
Kelemen Hunor: AUR nu va ajunge la guvernare în România
Citiţi şi: Răsturnare de situație. Ungaria nu recunoaște votul din Parlamentul European
Alina Mărculescu Matiș, jurnalist Digi24: Nu vă temeți că acest raport și acest vot i-au dat lui Viktor Orban o victorie de propagandă? Acum, poate spune: „V-am spus că suntem victimele unui atac extern de la Bruxelles".
Judith Sargentini, europarlamentar, autoarea raportului pe Ungaria: Sigur. Va face asta. Dar dacă am fi pierdut, ar fi spus: „Am învins Bruxelles-ul”.
Alina Mărculescu Matiș: Credeți că sunt și alte state membre care ar trebui evaluate în ceea ce privește statul de drept și respectarea valorilor europene?
Judith Sargentini, autoarea raportului pe Ungaria: Da, sunt. Dar nu înseamnă că ar trebui automat să folosim din nou acest instrument care e Articolul 7, pentru că așa ceva se întâmplă după ani de discuții. Cred, însă, că e important ca Parlamentul să ancheteze moartea jurnaliștilor din Slovacia și din Malta. Cred, de asemenea, că acei români care au ieșit, vara asta, în stradă împotriva corupției din țara lor au fost foarte curajoși. Cred că e foarte bine că vom avea o dezbatere despre asta data viitoare când suntem în Strasbourg, în octombrie.
Parlamentul European a aprobat, miercuri, o rezoluție prin care se demarează împotriva Ungariei procedura pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei.
Este așa-numita „opțiune nucleară”, iar la finalul procedurii, Budapesta ar putea rămâne fără drept de vot. Ungaria este a doua țară în cazul căreia se aplică această procedură, după Polonia, pentru încălcări ale statului de drept.
Citiți și: De ce îl detronează baronii pe Dragnea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News