Carne de pui cu superbacterii, în magazinele britanice
Carnea de pui vândută în supermarketurile din Marea Britanie conţine bacterii rezistente la unele dintre cele mai puternice antibiotice de pe piaţă. Este concluzia unui studiu realizat de ministerul Sănătăţii de la Londra.
VIDEO. Bărbat căutat din 29 decembrie, după ce a accidentat cu sania o fetiță de 8 ani. Minora, operată de urgență, a rămas fără splină
Vortexul polar se extinde în SUA. Roxana Bojariu: Este atipică această furtună de iarnă
Zelenski: Donald Trump poate fi decisiv în războiul din Ucraina. El ne poate ajuta să-l oprim pe Putin
Risc de explozie în Mureș la un tren de 12 vagoane. Sunt scurgeri la una dintre cisterne
Guvernul vrea să mențină plafonarea prețului la energie și gaze și după 1 aprilie. Anunțul făcut de ministrul Burduja
Ministrul Finanțelor: „Nu iau în calcul nicio majorare de impozite și taxe”
Pârtii închise în Sinaia, din cauza viscolului
Vremea se racește brusc în nordul țării, iar la munte va ninge. Ce temperaturi se vor înregistra în primul weekend din 2025
Concertele anului 2025: Justin Timberlake vine prima dată în România, Andre Rieu revine la Cluj
Cercetarea a fost făcută pe aproximativ 4.000 de probe şi a scos la iveală o prezenţă record a superbacteriilor în carnea de pui aflată la vânzare în magazinele din Marea Britanie. Mai exact, rezistenţa la antibiotice a fost identificată la bacteriile prezente în jumătate dintre eşantioanele testate.
Specialiştii atrag atenţia că rezistența la antibiotice observată în cazul cărnii de pui, poate afecta influenţa eficienţa antibioticelor în cazul oamenilor şi astfel medicamente vitale pot deveni ineficiente împotriva bolilor grave.
Pentru a preveni astfel de situaţii, carnea trebuie manipulată în condiţii de igienă maximă şi să fie bine gătită, recomandă specialiştii britanici.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News