Carne de pui cu superbacterii, în magazinele britanice
Carnea de pui vândută în supermarketurile din Marea Britanie conţine bacterii rezistente la unele dintre cele mai puternice antibiotice de pe piaţă. Este concluzia unui studiu realizat de ministerul Sănătăţii de la Londra.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Cercetarea a fost făcută pe aproximativ 4.000 de probe şi a scos la iveală o prezenţă record a superbacteriilor în carnea de pui aflată la vânzare în magazinele din Marea Britanie. Mai exact, rezistenţa la antibiotice a fost identificată la bacteriile prezente în jumătate dintre eşantioanele testate.
Specialiştii atrag atenţia că rezistența la antibiotice observată în cazul cărnii de pui, poate afecta influenţa eficienţa antibioticelor în cazul oamenilor şi astfel medicamente vitale pot deveni ineficiente împotriva bolilor grave.
Pentru a preveni astfel de situaţii, carnea trebuie manipulată în condiţii de igienă maximă şi să fie bine gătită, recomandă specialiştii britanici.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News