Live

Boris Johnson spune că a renunțat la jurnalism pentru că îl punea în situații în care "abuza" de oameni

Data actualizării: Data publicării:
Boris Johnson spune că a renunțat la meseria de jurnalist pentru că îl punea în situații în care "abuza" sau "agresa" oameni. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson a mărturisit, marţi, că a abandonat jurnalismul în favoarea politicii pentru că în prima sa profesie s-a aflat de multe ori în situaţia de a "abuza" de oameni, relatează Reuters.

Johnson, în vârstă de 56 de ani, are un mod specific, colorat şi combativ, de a vorbi şi de a scrie, în general, atât ca jurnalist cât şi ca politician. Această modalitate de exprimare a generat numeroase controverse în cele trei decenii de când se află în atenţia publicului, notează Reuters, citat de Agerpres.

"Să fii jurnalist e formidabil, e un lucru formidabil. E o meserie grozavă, dar problema este că mereu, uneori, te găseşti în situaţia de a-i abuza, de a-i agresa pe oameni", a spus premierul, marţi, într-o vizită la o şcoală din Londra.

"Nu că vrei să faci asta, dar îi critici. Critici şi uneori poţi să te simţi un pic vinovat pentru că nu te-ai pus în situaţia celui pe care îl critici", a adăugat Johnson.

Tocmai aceste aspecte ale jurnalismului l-au împins pe actualul premier către politică, a părut el să sugereze, în afirmațiile aparent nepregătite, făcute în cursul vizitei.

Opoziția spune că Johnson ar trebui să-și ceară scuze față de jurnaliști

Partidul Laburist, de opoziţie în Marea Britanie, a apreciat că şeful guvernului ar trebui să le ceară scuze jurnaliştilor.

"Ştim de la Donald Trump că astfel de atacuri împotriva presei libere sunt periculoase şi menite să creeze neîncredere şi divizare", a afirmat responsabilul laburist pentru media, Chris Matheson.

"În cazul lui Boris Johnson, să spună că jurnaliştii sunt «abuzatori» se referă probabil mai mult la propria lui carieră", a adăugat responsabilul laburist.

În tinereţe, Johnson a fost concediat de la primul său job ca jurnalist, la cotidianul Times, după ce a inventat un citat, dar a continuat în această profesie la Daily Telegraph, unde şi-a creat o carieră de succes în postul de corespondent la Bruxelles, criticând Uniunea Europeană în termeni virulenţi, deşi nu neapărat exacţi.

Mai târziu a urmat în paralel cariere în media şi în politică, fiind atât redactor-şef la revista Spectator cât şi membru al parlamentului. În ultimii ani s-a concentrat mai mult pe responsabilităţile sale politice succesive, de primar al Londrei, ministru de externe iar acum prim-ministru. În tot acest timp a scris numeroase editoriale, în stilul său consacrat deja.

În 2018, a reuşit chiar să genereze o controversă de anvergură, cu un articol în care le-a comparat pe musulmancele care poartă vălul integral cu niște cutii poştale sau cu spărgătorii de bănci, aminteşte Reuters.

Citește și: De la bufonul politicii, la artizanul Brexit. Cine este Boris Johnson, premierul care visa în copilărie să devină „regele lumii”

 

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii au aflat că o țară a intrat de partea kosovarilor în ”războiul” cu România și nu s-au abținut: ”Fără nicio rușine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Planul lui Trump în Ucraina „deschide calea către un alt război”, avertizează un oficial britanic. „Este foarte îngrijorător”

Boris Johnson, dat afară din platoul unei emisiuni TV: În loc să vorbească despre alegerile din SUA, își lăuda cartea de memorii

Regatul Unit nu mai are locuri pentru infractori după gratii. Deținuți eliberați anticipat, din cauza închisorilor supraaglomerate

Apariție neașteptată a Prințesei de Wales, Kate, alături de Prințul William, după ce și-a încheiat tratamentul pentru cancer

Partenerii noștri