Live

Video Ucrainenii i-au prins pe ruși când încercau să treacă un pod de pontoane și i-au „tocat” cu lansatoarele HIMARS

Data actualizării: Data publicării:
Lansatoare HIMARS. Foto: Profimedia Images

Forțele ucrainene au surprins o importantă concentrare de trupe ruse care se pregăteau să traverseze râul Seim pe un pod de pontoane în regiunea Kursk și au atacat cu muniții cu dispersie lansate cu ajutorul lansatoarelor HIMARS. Efectul a fost devastator, după cum se observă din imaginile filmate cu drona.

Soldații Regimentului 14 Separat, ajutați de lansatoarele HIMARS, „au efectuat o operațiune de succes pentru a distruge un număr semnificativ de personal inamic pe una dintre direcțiile cheie (în regiunea Kursk - n.r.). Aceste unități (ruse - n.r.) se adunau în scopul pregătirii acțiunilor de asalt asupra pozițiilor unităților Forțelor Armate ale Ucrainei”, au anunțat reprezentanții Regimentului 14 pe contul lor Telegram.

„Profesionalismul operatorilor din Forțele cu sisteme fără pilot și dotarea cu mijloace moderne formează un avantaj tehnologic care ne permite să lovim eficient inamicul nu numai pe linia frontului, ci și în spatele adânc, schimbând cursul ostilităților și apropiindu-ne victoria”, au mai precizat ei.

În imaginile postate pe rețelele sociale se vede cum trupele ruse, care se pregăteau de traversarea unui pod de pontoane peste râul Seim, în regiunea Kursk, atacată de armata ucraineană, au fost surprinși de lovituri cu muniție nu dispersie și efectul devastator al atacului HIMARS coordonat de ucraineni.

Forțele ruse au început zilele trecute o contraofensivă semnificativă împotriva trupelor ucrainene care au ocupat porțiuni din regiunea Kursk din Rusia, încercâd să-și recupereze teritoriile.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reunește azi, la Cotroceni. Subiectele de pe ordinea de zi

Ministrul Apărării, despre dronele ruse care ajung în România: „Este necesar un răspuns robust şi coordonat” la nivelul NATO

Klaus Iohannis: Suntem martorii unei redimensionări a polilor de putere. România are un rol central în această ecuaţie

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Partenerii noștri