Live

Ucrainenii au lansat zeci de drone asupra Rusiei. 12 au fost doborâte de apărarea rusă în Briansk

Data publicării:
Război în Ucraina. Foto: Facebook/VolodimirZelenski

Ucrainenii au lansat 21 de drone, vineri seară, asupra regiunii Briansk din Rusia, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit Kyiv Independent. 12 dintre ele au fost doborâte în decurs de o oră de apărarea rusă.

Guvernatorul regiunii a declarat că 12 drone au fost doborâte în decurs de o oră. Nu au existat victime sau pagube grave. Kyiv Independent nu a putut verifica rapoartele.

Regiunea Briansk se învecinează la sud cu provinciile ucrainene Cernihiv și Sumy.

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, care se învecinează cu Ucraina la sud-est, a raportat că trei atacuri cu drone și mai multe bombardamente au spart ferestre și au provocat pagube clădirilor.

Forțele ucrainene au vizat frecvent regiunile de frontieră rusești, în special Belgorod, pentru a diminua atacurile rusești în interiorul granițelor Ucrainei.

La 22 iulie, o rafinărie de petrol din orașul rus Tuapse de pe coasta Mării Negre a luat foc după ce peste 75 de drone au vizat mai multe regiuni rusești peste noapte. O sursă din cadrul serviciului de informații militare al Ucrainei (HUR) a confirmat pentru Kyiv Independent că atacul asupra rafinăriei a fost efectuat de agenție.

Canalele rusești Telegram au raportat că atacul a declanșat, de asemenea, un incendiu lângă baza aeriană Morozovsk din regiunea Rostov.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Ucraina invită ONU și Crucea Roșie în regiunea rusă Kursk. Care este motivul demersului diplomatic

Zelenski spune că lui Putin îi e frică de ruși. Ce l-ar forța pe liderul de la Kremlin să renunțe la războiul cu Ucraina

Mărturii ale soldaților ucraineni care luptă pe linia frontului lângă Pokrovsk. Ce strategie are Rusia în ofensiva din estul Ucrainei

Partenerii noștri