Live

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

Data actualizării: Data publicării:
Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ. FOTO: X Anton Gerashchenko

Forţele navale ucrainene au anunţat duminică distrugerea unui vânător de mine din flota rusă de la Marea Neagră, relatează Reuters.

"Noaptea trecută forţele de apărare ucrainene au distrus vânătorul de mine al flotei ruse de la Marea Neagră Proiect 266-M Kovroveţ", au anunţat forţele navale ale Kievului pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării a anunţat succesul pe contul său de X. "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră. În cursul nopţii, apărătorii ucraineni au distrus vânătorul de mine Proiect 266M 'Kovroveţ', se menţionează în postare.

Anunţul vine după cel mai puternic atac cu drone al forțelor Kievului de la momentul în care Rusia a declanșat invazia Dronele ucrainene au atacat mai multe instalații militare din Rusia și Crimeea ocupată, a confirmat pentru Kyiv Independent o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Sursa a spus că a fost o operațiune comună desfășurată de SBU și agenția de informații militare a Ucrainei.

"Operațiunea de astăzi a demonstrat că rușii nu pot să își protejeze principalele baze navale din Sevastopol și Novorossiysk", potrivit sursei citate. Ministerul rus al Apărării a susținut duminică dimineață că 102 drone aeriene și șase navale au fost interceptate și distruse și că nu a fost raportată nicio pagubă sau victime. De asemenea, ministerul a anunțat că forţele aeriene ruse au doborât nouă rachete americane ATACMS deasupra Crimeei.

Dronele au vizat bazele navale ale Flotei de la Marea Neagră situate în Sevastopolul ocupat și orașul rusesc Novorossiysk din Krasnodar Krai, a spus sursa. Atacul a afectat și o centrală electrică de lângă Sevastopol, ceea ce a dus la întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Pe de altă parte, Ucraina a susţinut că a doborât 37 de drone lansate de Rusia în cursul nopţii, inclusiv spre regiunea Kievului.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin se întâlnește cu președintele Iranului „pentru a discuta situația din Orientul Mijlociu”

Ucraina are mai multe F-16. De ce vor ajunge avioanele Kievului în România

Ucrainenii ar fi încercat să avanseze în regiunea rusă Kursk. Declarațiile armatei lui Putin

Ucraina anunță că rușii au lovit o bază aeriană în vestul țării și o navă cu cereale într-un port din sud

Partenerii noștri