Live

Video Ucrainenii ar fi cucerit trei sate din Rusia, după o incursiune cu 300 de soldați (presă)

Data actualizării: Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Trupele ucrainene care au intrat pe teritoriul Rusiei marți, în regiunea Kursk, aflată în zona de frontieră, ar fi reușit să cucerească trei sate, transmite publicația independentă din Rusia, meduza. Kremlinul anunță că a trimis întăriri la granița cu Ucraina. 

Publicația de opoziție din Rusia scrie că soldații ucraineni ar fi reușit să obțină controlul în localitățile Darino, Nikolaevo și Sverdlikovo, din regiunea Kursk. Autoritățile locale susțin că „situația este dificilă”.

Din datele publicate de către mai multe surse apropiate Kremlinului, reiese că peste 300 de soldați ucraineni au reușit să pătrundă pe teritoriul Federației Ruse. Aceștia susțin că operațiunea a fost pregătită cu mult timp înainde de incursiune și că aceasta s-ar putea întinde pe o perioadă de timp mai îndelungată. 

Despre atacul forțelor ucrainene au scris mai mulți bloggeri apropiați Ministerului Apărării din Rusia. Aceștia susțin că forțele ucrainene au reușit să pătrundă 15 kilomteri pe teritoriul Federației Ruse.

Presa de la Moscova scrie că în urma atacului forțelor armate ucrainene 28 de ruși au fost răniți, iar alți trei au fost uciși. De asemenea, Ministerul rus al Apărării anunță că în timpul nopții au fost distruse mai multe drone ucrainene în regiunile Belgorod, Kursk, Voronej și Rostov.

Partea ucraineană nu a comentat evenimentele din regiunea rusă, deocamdată.

Amintim, marţi dimineaţă, rușii anunțau printr-un comunicat că circa 300 de soldaţi ucraineni, sprijiniţi de 11 tancuri şi de aproximativ 20 de vehicule blindate au atacat poziţiile unităţilor gărzii de frontieră ruse.

Potrivit aceluiaşi comunicat, „trupele ruse amplasate la graniţă, împreună cu unităţi ale Serviciului Federal de Securitate (FSB), resping atacurile şi trag asupra inamicului în zona frontierei de stat şi asupra rezervelor (armatei ucrainene) în regiunea Sumî” din Ucraina. Ministerul rus al Apărării mai menţionează că a introdus în luptă şi aviaţia contra blindatelor ucrainene şi că, de asemenea, a deplasat rezerve în zona. 

Incursiuni similare în regiunile ruse aflate la granița cu  Ucraina au fost revendicate în ultimele luni de grupuri de combatanţi ruşi pro-ucraineni, cum ar fi „Legiunea libertăţii Rusiei” sau „Corpul voluntarilor ruşi”

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În timp ce se omoară în Donețk și Kursk, Rusia și Ucraina au ajuns să susțină aceeași parte în războiul din Sudan (Financial Times)

Israelul a intrat într-o ”nouă fază a războiului”. Ce este diferit acum față de confruntarea cu Hamas din Gaza

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Partenerii noștri