Live

Kievul anunță scufundarea unui submarin rusesc în portul Sevastopol. „Peștii din Marea Neagră se vor bucura de noua lor casă”

Data actualizării: Data publicării:
Submarin de atac rusesc „Rostov pe Don” din clasa Kilo, imagine de arhivă cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Forţele armate ucrainene au anunţat sâmbătă că au scufundat un submarin rusesc şi au deteriorat un sistem antiaerian S-400 din peninsula Crimeea, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Submarinul Rostov pe Don a fost lovit cu succes şi scufundat în portul Sevastopol de la Marea Neagră, în Crimeea ocupată ilegal de Rusia din 2014.

„Un submarin rusesc s-a dus la fundul Mării Negre. Forțele ucrainene au reușit să atace cu succes submarinul de atac B-237 Rostov pe Don în portul Sevastopol. Ca urmare a atacului, submarinul s-a scufundat. Peștii din Marea Neagră se vor bucura de noua lor casă”, se arată într-o postare publicată pe contul de X al ministerului ucrainean al Apărării.

De asemenea, conform surselor ucrainene, atacul ucrainean a produs vineri avarii semnificative la patru lansatoare ale unui sistem de apărare antiaeriană S-400 Triumf.

În toamna anului trecut, pe rețelele sociale au apărut imagini cu submarinul „Rostov-pe-Don” al rușilor, lovit atunci de ucraineni cu rachete Shadow Storm. Submarinul rusesc Rostov-pe-Don, aflat în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră, a fost avariat atunci de armata ucraineană, în urma unui atac din seara zilei de 12-13 septembrie. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat avarierea a două nave aflate în reparații într-un doc uscat. Acestea erau nava mare de desant Minsk și submarinul Rostov-pe-Don.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În timp ce se omoară în Donețk și Kursk, Rusia și Ucraina au ajuns să susțină aceeași parte în războiul din Sudan (Financial Times)

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Contraofensiva rusă pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Kursk a fost oprită, susține Ucraina

Partenerii noștri