Live

Trump, la un miting în Pennsylvania : Niciodată nu a fost o perioadă mai periculoasă de la Holocaust încoace pentru a fi evreu în SUA

Data publicării:
Foto: Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2024 / Sursa foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, în cadrul unui miting în Pennsylvania, că „nu a existat niciodată o perioadă mai periculoasă de la Holocaust încoace” pentru a fi evreu în SUA, relatează Times of Israel. El spune despre Kamala Harris că nu l-a ales pe Josh Shapiro ca vicepreședinte pentru că e evreu.  

Într-un discurs la Wilkes-Barre, candidatul republican la preşedinţie susţine că guvernatorul Pennsylvaniei, Josh Shapiro, nu a fost ales să fie partenerul vicepreşedintelui Kamala Harris la alegerile viitoare pentru că este evreu.

„L-au refuzat pentru că este evreu”, a spus Trump, reluând o acuzaţie făcută iniţial de partenerul său de cursă JD Vance, potrivit News.ro. 

Afirmaţia a fost respinsă atât de Partidul Democrat, cât şi de Shapiro însuşi, care a declarat că „antisemitismul nu a avut niciun impact” asupra procesului decizional.

„L-au refuzat din alte motive, dar motivul principal este că este evreu”, a continuat Trump, spunând mulţimii că «orice evreu care votează cu ea [Harris] sau cu un democrat trebuie să meargă şi să îşi facă o examinare la cap».

„Dacă vedeţi ce se întâmplă cu Israelul şi cu poporul evreu, nu a existat niciodată o perioadă mai periculoasă de la Holocaust încoace dacă eşti evreu în America”, a mai spus Trump.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pachete suspecte cu pudră albă, trimise oficialilor electorali din cel puțin șase state din SUA. FBI face anchetă

Cea mai mare provocare pentru Kamala Harris, dacă va câștiga alegerile, nu este Rusia, ci Coreea de Nord

Trump dă vina pe Joe Biden și Kamala Harris după noua tentativă de asasinat

Planul SUA pentru a descuraja China în regiunea Indo-Pacific: Bombe QUICKSINK ieftine, mobile și mortale

Partenerii noștri