Live

Video Tel Avivul a fost vizat în premieră de o rachetă balistică lansată din Liban. Hezbollah recunoaște că un comandant al său a fost ucis

Data actualizării: Data publicării:
Sirenele antiaeriene au fost declanșate miercuri dimineață la Tel Aviv, care a fost vizat de o rachetă balistică trasă din Liban. Foto: Digi24

Sirenele antiaeriene au fost declanșate miercuri dimineață la Tel Aviv, care a fost vizat de o rachetă balistică trasă din Liban. Este pentru prima dată de la începutul războiului când orașul este vizat de o astfel de rachetă.

Sirenele i-au trimis pe toți locuitorii în adăposturi. Armata israeliană spune că racheta a fost interceptată deasupra zonei metropolitane a Tel Avivului, al doilea cel mai mare oraș al Israelului, centrul economic al țării.

Este un răspuns al grupării Hezbollah la loviturile israeliene din ultimele zile forțele israeliene, care au declanșat o operațiune majoră în Liban -un val de bombardamente care au vizat locurile în care gruparea teroristă își ținea armele, gata să le folosească împotriva Israelului.

Pe de altă parte, Hezbollahul a confirmat moartea unuia dintre comandanţii săi, Ibrahim Qubaisi, și a anunțat că a atacat o bază navală pe coasta israeliană din nordul Mării Mediterane, care găzduieşte o unitate de comando naval de elită a Israelului.

Gruparea militară a spus, într-o declaraţie, că Ibrahim Qubaisi a fost „martirizat pe drumul spre Ierusalim”, o referire la cei care luptă pentru a sprijini oamenii din Gaza, dar nu a dat detalii.

El era cunoscut ca „Abu Musa” şi se născuse la Zebdine, în sudul Libanului, în 1962.

Anterior, armata israeliană a afirmat că Qubaisi a fost ucis într-un atac aerian, împreună cu alţi doi comandanţi, în sudul Beirutului. Qubaisi era comandantul mai multor unităţi de rachete ale Hezbollah, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea Britanie trimite trupe în Cipru și pregătește evacuarea cetățenilor săi din Liban. „Trebuie să plece acum”

„Hezbollah nu e Hamas”. CNN: Își permite Israel un alt război total? Care sunt adevăratele provocări

Hezbollah a lansat 90 de rachete care au vizat o baza militară din nordul Israelului, după raidurile israeliene din Liban

Președintele Erdoğan l-a comparat pe israelianul Netanyahu cu Hitler. „Trebuie să fie oprit de o alianță a umanității”

Partenerii noștri