Live

Avarii „fără precedent” la gazoductele Nord Stream. Gazele rusești se scurg în Marea Baltică

Data actualizării: Data publicării:
Sistem de gazoducte al Nord Stream 1. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

ACTUALIZARE. Operatorul Nord Stream 1 a anunțat că gazoductul a suferit avarii „fără precedent” la trei linii offshore într-o singură zi, scriu Reuters și The Guardian. Conform Nord Stream AG, operatorul rețelei, este imposibil de estimat când gazoductul va putea fi repornit.

știrea inițială:

Autoritatea maritimă suedeză a anunțat, marți, că a emis o avertizare cu privire la două noi scurgeri de gaze de la gazoductul Nord Stream 1 în apele teritoriale suedeze și daneze, relatează Reuters. Anunțul vine la o zi după ce autoritățile daneze au avertizat cu privire la o altă scurgere, de la gazoductul defunct Nord Stream 2.

„Există două scurgeri la Nord Stream 1 – una în zona economică suedeze și cealaltă în zona daneză. Sunt foarte aproape una de cealaltă”, a anunțat Administrația Maritimă Suedeză.

Cele două scurgeri sunt localizate la nord-est de insula daneză Bornholm, conform purtătorului de cuvânt al Autorității suedeze. Nu este clar ce anume a cauzat aceste scurgeri de gaz.

Luni, autoritățile daneze au cerut navelor să evite o arie de cinci mile nautice la sud-est de Bornholm din cauza unei scurgeri de gaze de la gazoductul defunct Nord Stream 2 care a ajuns în Marea Baltică.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Suedia își schimbă sistemul de învățământ și renunță la „Clasa Zero”. Copiii vor începe școala mai devreme cu un an

Suedia ar da câte 30.000 de euro imigranților care vor să plece acasă. Reorientarea politicii, după ani de relaxare

Activista Greta Thunberg s-a abonat la manifestații propalestiniene. A doua confruntare cu poliția în doar o săptămână

Sancțiunile Occidentului par să nu-l atingă pe Putin. Rusia şi-a majorat prognoza privind veniturile din exporturile de petrol şi gaze 

Partenerii noștri