Live

Specialişti: COVID-19 nu se răspândeşte prin apă. Avertismentul lor despre statul la plajă și piscină

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine, spun experţii în sănătate publică din Statele Unite. „Nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, a transmis Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA.

„Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a spus Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee's College of Nursing.

De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că virusul este puţin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor şi mărilor. Similar, lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, deşi apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puţin probabil ca acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă.

„Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine. „Efectul de diluare este atât de puternic”, a adăugat aceasta, potrivit Mediafax.

Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiştii. Virusul poate supravieţui pe suprafeţele uscate. Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone, să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.

(Redactor: George Costiță)

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

După criticile olimpicilor, Ciolacu anunță că modernizează o bază sportivă

Un copil de 2 ani a ajuns la spital după ce a căzut în piscina unui hotel din Mamaia

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

Partenerii noștri