Live

Institutul condus de Anthony Fauci pune sub semnul întrebării datele privind eficiența vaccinului în SUA oferite de AstraZeneca

Data publicării:
Dr. Anthony Fauci Foto: GettyImages

Compania AstraZeneca ar fi pus la dispoziția autorităților americane date incomplete privind eficiența vaccinului, obținute în urma testelor făcute pe voluntari în SUA, a anunțat marți agenția din domeniul sănătății condusă de epidemiologul Anthony Fauci. Cu doar o zi înainte fuseseră anunțate rezultatele unui studiu realizat în SUA, potrivit căruia vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 79% în prevenirea bolii simptomatice şi de 100% împotriva celei severe şi a spitalizării.

Rezultatele unui amplu studiu făcut în SUA, Peru și Chile au arătat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă de 79% în prevenirea bolilor simptomatice şi de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării. Cercetarea, publicată luni, s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.

Comisia pentru Monitorizarea Siguranței Datelor (CMSD) „a exprimat îngrijorări că AstraZeneca ar fi inclus date depășite în acest studiu, ceea ce ar putea afecta rezultatele privind eficiența vaccinului”, a arătat Institutul Național pentru Boli Infecțioase și Alergii din SUA, condus de Anthony Fauci.

„Facem apel la compania AstraZeneca să lucreze împreună cu CMSD la studiul privind eficiența vaccinului și să pună la dipoziție cele mai noi date cât mai repede posiibl”, se mai arată în declarația institutului condus de Fauci.

AstraZeneca nu a răspuns imediat cererii de a comenta informațiile, potrivit Reuters.

Vaccinul AstraZeneca va fi autorizat în Statele Unite după revizuirea datelor privind eficiența de către un comitet independent.

Rezultatele anunțate pentru studiul din SUA vin la scurt timp după ce mai multe țări europene au suspendat temporar utilizarea vaccinării cu serul AstraZeneca în urma apariţiei cheagurilor de sânge la unele persoane vaccinate. Experţii din domeniul sănătăţii au criticat aspru această mişcare, citând lipsa de date, în timp ce analiştii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra absorbţiei vaccinurilor, pe măsură ce virusul continuă să se răspândească.

În replică, AstraZeneca a precizat că o analiză a datelor de siguranţă provenite de la 17 milioane de persoane vaccinate în Regatul Unit şi Uniunea Europeană cu vaccinul său a arătat că nu există dovezi privind un risc crescut de formare a cheagurilor sangvine.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO David Popovici și-a cumpărat o mașină de trei ori mai scumpă decât cele primite de la Țiriac: ”Mi-am permis”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai mulţi angajaţi ai gigantului farmaceutic AstraZeneca au fost arestați în cadrul unei anchete în China

Anthony Fauci a fost internat în spital după ce s-a infectat cu virusul West Nile

Anthony Fauci, șeful comitetului care a coordonat măsurile anti-COVID în SUA, spune că a fost amenințat cu moartea

AstraZeneca anunță că retrage de pe piaţă vaccinul anti-COVID-19

Partenerii noștri