Fiul lui Donald Trump a publicat numele analistului CIA care ar fi generat ancheta privind Ucraina
Fiul cel mare al liderului de la Casa Albă, Donald Trump Jr., a publicat miercuri numele presupusului activist pentru integritate care a făcut sesizarea ce a generat ancheta Camerei Reprezentanţilor privind Ucraina, relatează site-ul publicației Daily Mail, citat de Mediafax.
În contextul în care însuși președintele american Donald Trump a cerut ca identitatea activistului să fie făcută publică, fiul acestuia a postat pe Twitter numele unui analist CIA menționat într-un articol publicat de Breibart, în care acesta este descris ca fiind împotriva liderului de la Casa Albă și un susținător al democraților.
Potrivit Breitbart, jurnaliștii de investigație de la Real Clear Investigations au susținut săptămâna trecută că analistul CIA, Eric Ciaramella, este presupusul activist care a dus la demararea unei anchete în Camera Reprezentanților.
Echipa activistului a refuzat să confirme sau să infirme identitatea acestuia.
Casa Albă a susținut miercuri seară că Donald Trump și membrii echipei sale nu știau că fiul acestuia urma să publice mesajul pe Twitter.
„Întreaga mass-media a fost provocată de faptul că am postat o poveste în care este menționat presupusul activist. Avem de gând să ne prefacem că numele său nu era deja făcut public de câteva săptămâni? Mai multe persoane și publicații media, incusiv Real Clear Politics l-au identificat deja”, a răspuns Donald Trump Jr.
Ancheta care ar putea duce la procedura de demitere a lui Trump
Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.
În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News