Video Donald Trump rămâne sceptic cu privire la schimbările climatice: „Nu cred că ştiinţa ştie”
Încălzirea globală rămâne un mit pentru Donald Trump. A dovedit-o încă o dată, în California, unde zeci de incendii distrug mii de case și milioane de hectare de vegetație. Președintele american a discutat cu oficialii locali despre situația de acolo și i-a asigurat cu seninătate că nu trebuie să-și facă griji, fiindcă vremea se va răcori de la sine.
Preşedintele Donald Trump a minimalizat rolul schimbărilor climatice în declanşarea incendiilor din statul California, unde s-a aflat într-o scurtă vizită luni, afirmând că nu crede că „ştiinţa ştie”.
Într-un briefing, guvernatorul statului California, Gavin Newsom, l-a îndemnat pe preşedinte să recunoască faptul că schimbările climatice şi nu doar gestionarea pădurilor constituie un factor cheie în provocarea incendiilor.
Oficialul a subliniat necesitatea de a „colabora cu această ştiinţă”. Răspunsul preşedintelui Trump a fost: „Va începe să se răcească, aşteaptă şi vei vedea”.
Oficialul californian i-a replicat: „Aş vrea ca ştiința să fie de acord cu tine”, la care Trump a răspuns: „Nu cred că ştiinţa ştie, de fapt”.
Donald Trump a deschis Bursa de Valori din New York
Nemulțumiri la USR după decizia Elenei Lasconi de a-i trimite o scrisoare lui Donald Trump
Cum îl descrie Sylvester Stallone pe Donald Trump
Motivul pentru care România vrea ca ridicarea vizelor pentru SUA să fie anunțată înainte ca Trump să-și preia mandatul
Putin l-a felicitat pe Trump „pentru alegerea în funcția de președinte” al SUA
Joe Biden, discurs către națiune după victoria lui Trump
Corespondență Digi24 de la Washington
Alegeri SUA 2024. S-a deschis prima secție de votare
Sumele uriașe cheltuite de candidații la alegerile prezidențiale din SUA
Trump a minimalizat rolul schimbărilor climatice provocate de om şi, în general, a pus la îndoială veridicitatea fenomenului. De asemenea, el i-a luat în derâdere pe activiştii de mediu, calificându-i ca alarmişti, transmite Agerpres.
Preşedintele republican a dat vina pe o gestionare deficitară a pădurilor şi i-a acuzat pe aleşii locali că au neglijat să cureţe terenurile în mod corespunzător.
Newsom i-a mulţumit preşedintelui pentru asistenţa federală în combaterea incendiilor şi a recunoscut că mai este mult de lucru în ceea ce priveşte gestionarea pădurilor. Guvernatorul a menţionat însă că guvernul federal deţine aproape 58% din terenurile împădurite din California, în timp ce statul deţine doar 3%.
În cursul vizitei, preşedintele Donald Trump a adus în discuţie şi explozia spontană a arborilor: „Atunci când cad copaci, după puţin timp, 18 luni, se usucă foarte mult. Chiar devin ca un chibrit. Nu mai curge niciun fir de apă şi devin foarte, foarte... explodează. Pot exploda”.
Aceste remarci au fost primite cu scepticism şi ironie pe reţelele de socializare, chiar dacă explozii localizate ale unor arbori, în special eucaliptul, au fost deja raportate în timpul incendiilor din Australia, iar copacii îngheţaţi pot emite sunete asemănătoare unor împuşcături.
Editor : G.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News