Live

Criza neașteptată cu care se confruntă SUA. Restaurantele rămân fără ketchup

Data publicării:
Statele Unite se confruntă cu o criză neobișnuită din cauza pandemiei de coronavirus: restaurantele rămân fără ketchup. Foto: Profimedia Imagees

Statele Unite se confruntă cu o criză neobișnuită din cauza pandemiei de coronavirus: restaurantele rămân fără ketchup. Motivul: restricțiile au dus la o creștere a livrărilor de mâncare la domiciliu, iar acest lucru a dus la rândul său la o cerere mult mai mare de ketchup la plic, relatează BBC.

Heinz, cea mai vândută marcă de ketchup în SUA, a precizat că creșterea cererii a fost „determinată de tendințele accelerate pe piața livrărilor”.

Pachetele
de ketchup sau alte sosuri însoțesc adesea comenzile cu livrare la domiciliu sau mâncarea cumpărată la pachet, înlocuind astfel sticlele păstrate în mod obișnuit pe mesele restaurantelor.

Compania a declarat că a intensificat producția de ketchup la plic.

Kraft Heinz a declarat pentru agenția de știri AFP că a făcut deja ajustări la procesele sale de producție, dar că „cererea este mai mare decât oferta”.
Compania a adăugat că a deschis mai multe linii de producție noi în fabricile sale și a dezvoltat un „dozator fără atingere” pentru restaurantele care sunt încă deschise.

Prețurile pachetelor de ketchup au crescut cu 13% din ianuarie 2020, potrivit Wall Street Journal.

Cum putem servi cartofi prăjiți fără ketchup?”, se întreabă proprietarul restaurantului Blake Street Tavern din Denver, Colorado.

De la debutul pandemiei, mai multe țări s-au confruntat cu crize neobișnuite de produse, de la hârtie igienică la doze de aluminiu.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin, lovit din toate direcțiile. Englezii au tras o concluzie greu de digerat, după Tottenham - Liverpool 3-6

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital

Experiment Digi24: Cât costă cartofii prăjiți serviți la restaurant. „Diferența e plata furnizorilor, a angajaților, a materiei prime”

Propunerea controversată a primăriei, care împarte localnicii din Târgu Jiu în două tabere: „Și noaptea nunții? Ce facem cu ea?”

Un comisar de poliție a fost prins în flagrant luând „taxă de protecție” de la patronul unui restaurant din Vâlcea

Partenerii noștri