Live

Casa Albă: Joe Biden nu intenţionează să se întâlnească cu Kim Jong-Un

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong Un la o şedinţă a Biroului Politic al Partidului Muncitoresc Coreean. Foto: kcna.kp

Preşedintele SUA, Joe Biden, nu intenţionează să aibă întrevederi cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-U, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Întrebată dacă abordarea Washingtonului faţă de Phenian va include întâlniri cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, aşa cum a procedat fostul preşedinte american Donald Trump, Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat: "Cred că abordarea sa va fi diferită şi că nu are intenţia de a face acest lucru".

Preşedintele Joseph Biden a declarat, săptămâna recută, că Statele Unite vor reacţiona "în mod adecvat" la activităţile balistice nord-coreene, subliniind că este dispus să negocieze denuclearizarea Coreei de Nord. 

"Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii; vor exista reacţii dacă nord-coreenii escaladează criza. Vom răspunde în mod adecvat", a afirmat Joseph Biden, referindu-se la activităţile balistice ale Phenianului. "Sunt pregătit şi pentru o anumită formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de a avea drept rezultat final denuclearizarea", a subliniat Biden.

Coreea de Nord a testat săptămâna trecută rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Fostul preşedinte american Donald Trump a avut trei întâlniri cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în cadrul eforturilor diplomatice pentru denuclearizarea Coreei de Nord.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce continuă SUA să urmărească mirajul unui acord Israel-Hamas. Istoria ne arată un eșec repetat, dar America nu poate renunța

Alegeri SUA. Cele trei state care ar putea da voturile decisive pentru câștigătorul prezidențialelor. Ce indică ultimele calcule

Kim Jong-un a ordonat „pedepse stricte” în urma inundațiilor din Coreea. Treizeci de funcționari ar fi fost executați pentru neglijență

Armata SUA intervine pentru a ajuta Secret Service în protejarea candidaților pentru Casa Albă

Partenerii noștri