Live

Care este condiția lui Trump pentru un „transfer paşnic” al puterii dacă pierde alegerile prezidențiale

Data publicării:
Donald Trump. FOTO: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump promite un „transfer paşnic” al puterii în cazul în care alegerile prezidenţiale din noiembrie sunt „cinstite”, în contextul în care rivalii democraţi ai acestuia sunt îngrijoraţi de faptul că va contesta, la fel ca în 2020, rezultatul scrutinului, în cazul unei înfrângeri.

„Bineînţeles că va avea loc o tranziţie paşnică (a puterii), ca ultima dată (...). Sper doar că vom avea alegeri cinstite”, a declarat joi fostul preşedinte la o conferinţă de presă la Mar-a-Lago, în Floida, fără să menţioneze episodul luării cu asalt a Capitolului în 2021.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu are încredere într-un transfer paşnic al puterii în Statele Unite dacă Donald Trump pierde alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

„Dacă Trump pierde, nu sunt deloc încrezător”, a spus Biden într-un interviu acordat CBS News când a fost întrebat dacă va exista un transfer paşnic de putere după vot.

„El vorbeşte serios. Noi nu îl luăm în serios. Dar el este. Toate vorbele astea că va fi o baie de sânge dacă pierde...”, a adăugat Biden.

La o apariţie de campanie în Ohio, în martie, Trump a avertizat cu privire la o „baie de sânge” dacă nu va câştiga alegerile. La momentul respectiv, Trump a vorbit despre necesitatea de a proteja industria auto din SUA de concurenţa străină. Trump a declarat ulterior că se referea la industria auto atunci când a folosit termenul.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Statele Unite riscă să intre în „shutdown”, după ce Congresul a respins prelungirea bugetului federal

Hackeri iranieni au furat documente interne ale campaniei lui Trump și le-au trimis echipei lui Biden (FBI)

Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump

Partenerii noștri