Live

Spitalele din Londra au rămas fără personal medical din cauza COVID-19, armata trimite medici militari în ajutor

Data actualizării: Data publicării:
Londra se cofruntă cu o situație critică în ceea ce privește numărul mare de cazuri de infectare cu coronavirus, ceea ce pune presiune tot mai mare pe capacitatea spitalelor. Foto: Profimedia Images

Spitalele din Londra au rămas fără personal medical din cauza COVID-19, astfel că Ministerul Apărării din Marea Britanie va trimite medici militari și personal necesar pentru a susține sistemul de sănătate.

În jur de 200 de membri ai forţelor armate urmează să fie puşi la dispoziţia spitalelor din capitala Regatului Unit, epicentrul unui nou val de coronavirus provocat de varianta Omicron, cu o creştere puternică a numărului de îmbolnăviri.

Potrivit Ministerului Apărării britanic (MoD), este vorba despre 40 de medici militari şi 160 de membri ai personalului aflat în serviciu, care vor trebui să umple golul lăsat de absenţa personalului medical, ca urmare a îmbolnăvirilor sau a plasării unora dintre aceştia în carantină.

Anunțul vine după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat săptămâna aceasta că executivul speră să depăşească acest nou val fără a impune restricţii suplimentare în Anglia.

Angajaţii militari vor fi desfăşuraţi în 40 de echipe a câte 5 oameni - un medic militar şi patru membri ai personalului de asistenţă - şi vor fi detaşaţi în zonele unde e cea mai mare nevoie de ei. Se aşteaptă ca ei să fie ''în misiune'' timp de trei săptămâni.

De asemenea, 32 de militari vor susţine Serviciul Central de Ambulanţă, lucrând alături de paramedici până la sfârşitul lui martie.

Ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a declarat că "bărbaţi şi femei din cadrul forţelor armate au venit încă o dată în sprijinul colegilor dedicaţi din sistemul naţional de sănătate, pentru a lucra cot la cot pentru protejarea naţiunii (britanice) în faţa COVID-19".

Pe de altă parte, directoarea Colegiului Regal al Infirmierilor din Anglia, Patricia Marquis, a subliniat că această desfăşurare de cadre militare nu-i va mai permite guvernului să nege existenţa unei "crize de personal" în sistemul naţional de sănătate.

În jur de 1800 de cadre militare au fost deja desfăşurate pe teritoriul Regatului Unit pentru a susţine autorităţile civile în răspunsul lor împotriva pandemiei. Printre acestea se numără 313 de persoane care ajută Serviciul de Ambulanţă din Ţara Galilor şi 96 care ajută Serviciul de Ambulanţă din Scoţia, în timp ce alte peste 1000 de cadre militare ajută în programul de vaccinare cu doze booster.

Joi, 17 unităţi spitaliceşti din Anglia au anunţat incidente critice, o alertă care dovedeşte existenţa de temeri cu privire la faptul că servicii de urgenţă nu mai pot fi oferite în siguranţă. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ancheta din Marea Britanie confirmă cauza morții lui Liam Payne. Ce a declarat medicul legist care a condus investigațiile

Schimbare pentru toți românii care călătoresc în Marea Britanie în 2025. Este nevoie de ETA

Angel Tîlvar: „Vreau să demontez un mit, că pensiile în Armată sunt uriaşe”. La cât ajunge cea mai mare pensie militară

Daniel Funeriu: Vreau ca toţi băieţii români, între 18 şi 20 de ani, anual, să facă obligatoriu două luni de pregătire militară

Partenerii noștri